Biserica de pe Mihai Viteazu a găzduit cea de-a treia ediţie a festivalului de colinde. Evenimentul a reunit şase coruri din Sibiu şi unul din Braşov.
Lăcaşul de cult a primit vizita a şapte coruri ortodoxe, printre care şi cel al Centrului Cultural „Reduta“ din Braşov. Din Sibiu s-au alăturat corul „Timotei Popovici“ al Catedralei Mitropolitane, corul „Archangelos“ al parohiei „Sfinţii Arhangeli Mihail şi Gavril“, cvintetul „Theofania“ – în calitate de gazdă, corul de cameră „Caedonia“ al Casei de Cultură a Sindicatelor, corul bărbătesc „Vox Domini“, precum şi corul mixt al parohiei „Mihai Viteazu“. Spre bucuria auditoriului, au răsunat: „Colo-n deal pe după deal“, „Leru-i Doamne Ler“, „Ziurel de zi“, „Sus în curtea lui Crăciun“, „Vino, vino Moş Crăciun“ sau „La naşterea lui Iisus“.„Manifestarea de anul trecut a fost un succes şi chiar în condiţii de criză şi ger, parohia Mihai Viteazu a dorit să continue iniţiativele de acest gen, care merg la sufletul tuturor membrilor comunităţii”, spune consilierul parohial Horaţiu Sasu.
Concurs de inspiraţie divină
Parohia are şi o publicaţie gratuită, „Pelerinul de Sibiu“, scrisă cu ajutorul şi prin bunăvoinţa enoriaşilor voluntari. În ultima perioadă, redacţia publicaţiei s-a lărgit, reprezentanţii bisericii organizând şi un concurs de mărturie şi poezie creştină. Acţiunea s-a bucurat de succes, fiind înscrise aproximativ 40 de mărturii, atât din parohie, cât şi din alte zone ale Sibiului, din Arpaş, Şeica sau chiar de peste hotare, din Germania. Lucrările primite au fost atât de la o fetiţă de 9 ani până la „vârsta la care încă mintea mai poate comanda mâinii să scrie pentru folosul duhovnicesc al semenilor şi pentru Slava lui Dumnezeu“, aşa cum precizează organizatorii concursului. Din cele 40 de lucrări primite au fost selectate pentru premiere opt, trei premii şi cinci menţiuni, însă parohia le-a pregătit tuturor o diplomă de „mărturisitor al ortodoxiei“, bani, cărţi şi CD-uri religioase.