Campanie de colectare a deșeurilor electrice

Municipiul Sibiu participă la Ziua Internațională a Reciclării Deșeurilor Electrice organizată mâine, 13 octombrie 2018 în vederea promovării colectării selective a deșeurilor de echipamente electrice și electronice din întreaga lume. Această inițiativă a fost dezvoltată de WEEE Forum, asociația internațională a sistemelor de colectare a deșeurilor electrice, alături de 26 de membri ai săi și implică în jur de 40 de organizații diferite din 20 de țări din întreaga lume. Scopul evenimentului este de a crește nivelul de conștientizare privind importanța colectării deșeurilor electrice și de a încuraja populația să facă acest gest responsabil. În România acțiunea este susținută și de Asociația Română pentru Reciclare – RoRec.

Serviciul Local de Colectare Sibiu, împreună Primăria Municipiului Sibiu și partenerii locali, încurajează cetățenii să se alăture acestei inițiative europene și să participe activ la această acțiune. Sibienii au astfel ocazia să se debaraseze în mod gratuit de deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE): electrocasnice precum televizoare, frigidere, mașini de spălat, cuptoare cu microunde și alte aparate mici, unelte electrice, becuri și baterii.

Concret, aparatele electrice și electrocasnice stricate sau care nu mai sunt folositoare pot fi predate în unul dintre punctele de colectare provizorii deschise sâmbătă, 13 octombrie, între orele 10 și 17, în următoarele locuri din oraș:

– Cartierul Hipodrom – Cedonia (lângă Farmacia Sanmarco)

– Cartierul Vasile Aaron – la piața agroalimentară

– Cartierul Ștrand – lângă Magazin Profi

– Cartierul Hipodrom – la Cireșica (Magazin Profi)

– Cartierul Valea Aurie – Școala Generală nr.25

– Cartierul Terezian – Magazin Profi

– Cartierul Turnișor – Magazin Profi

– Cartierul Lazaret – magazin Trans AgapDacă nu aveți cum să transportați singuri deșeurile electrice la unul dintre punctele de colectare de mai sus, în perioada 13-20 octombrie Serviciul Local de Colectare Sibiu asigură preluarea gratuită a aparatelor electrice grele sau voluminoase, de la domiciliu, sediu de firmă sau instituție. Tot ce trebuie să faceți este să sunați la TelVerde 0800 444 800 (apel gratuit) zilnic între orele 9.00-17.00 și să faceți o programare.

Echipa Serviciului Local de Colectare Sibiu va asigura colectarea gratuită a acestor deșeuri electrice și transportul către fabricile de reciclare acreditate după standarde europene, unde aceste deșeuri vor fi tratate și reciclate conform normelor de mediu.

Colectând responsabil și reciclând aparatele electrice vechi sau uzate, becurile și bateriile, cetățenii contribuie la protecția mediului și la economisirea resurselor Pământului. În plus, participând la această acțiune de colectare din 13 octombrie, aveți șanse să câștigați unul dintre premiile oferite prin tragere la sorți: un frigider, un cuptor cu microunde, un aspirator, două mașini de călcat, două mixere și trei truse de accesorii scule. Tragerea la sorți a câștigătorilor va avea loc pe 20 octombrie, la ora 18, la punctul de colectare din cartierul Hipodrom, de la Cedonia.

Pentru mai multe detalii despre colectarea și reciclarea deșeurilor electrice și electronice vizitați www.colecteaza.ro sau sunați gratuit la TelVerde 0800 444 800.

Știați că….

Se estimează că în 2018 vor fi generate 50 milioane de tone de deșeuri electrice la nivel mondial. Doar 20% din deșeurile electrice generate la nivel global sunt reciclate în fiecare an, ceea ce înseamnă că, anual, 40 de milioane de tone de deșeuri electrice sunt depozitate, incinerate sau tranzacționate ilegal și tratate neconform, iar  acest lucru se întâmplă în ciuda faptului că 66% din tarile lumii au o legislație privind deșeurile electrice. Implicațiile sunt pierderi uriașe de materii prime valoroase și critice pentru industrie, precum și probleme serioase de sănătate, de mediu și sociale prin transferurile ilegale de deșeuri către țările în curs de dezvoltare.


VM

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Descoperă mai multe la Ziarul Mesagerul de Sibiu

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura