Campania Blue Monday continuă și în 2024. Psihologii oferă ședințe gratuite de terapie pentru oamenii care suferă de depresie.

Asociația Daisler va continua și în 2024 campania antidepresie Blue Monday, pe 15 ianuarie, în ziua cea mai deprimantă din an. Zeci de specialiști din toată țara vor oferi ședințe gratuite de consiliere psihologică.

foto. freepik.com

Asociația Daisler lansează ediția cu numărul 6 a campaniei Blue Monday, care poartă numele celei mai depresive zile din an, scrie Monitorul de Cluj.

Scopul campaniei Blue Monday este de a oferi șansa de înțelegere, suport emoțional și noi resurse de gestionare a dificultăților.

„Suntem deja cu gândul la noul an entuziasmați să împărtășim vestea că și în 2024 vom oferi sesiuni de terapie anti-depresie și nu numai, cu ocazia Blue Monday ce va avea loc în 15 ianuarie. Mai multe detalii, în curând!”, au transmis organizatorii.

Aceasta este desfășurată pe platforma bluemonday.ro, care reunește psihologi cu pacienți aflați în căutarea lor. Luni, 15 ianuarie 2024, este Blue Monday, considerată de mulți cea mai deprimantă zi de peste an, o zi extrem de potrivită pentru a vorbi și a încerca să combatem depresia. Psihologii care doresc să contribuie cu titlu la gratuit la succesul acestei campanii sunt așteptați și în acest weekend pentru înscriere pe platforma bluemonday.ro pentru a veni în întâmpinarea numărului mare de beneficiari care caută să discute cu un specialist despre sănătatea mintală.

Consultațiile vor avea loc în perioada 15-26 ianuarie 2024.

Tulburările de sănătate mintală, principalele probleme la nivel mondial

Organizatia Mondială a Sănătății descrie sănătatea mintală ca fiind: „O stare de bine în care fiecare persoană își realizează propriul potențial, poate face față tensiunilor normale ale vieții, poate lucra cu folos și productiv și este capabilă să contribuie la randul ei la dezvoltarea comunitatii din care face parte“. Din păcate, tulburările de sănătate mintală sunt printre principalele probleme de sănătate și dizabilități la nivel mondial, aproximativ 1 din 4 persoane fiind afectate de tulburări neurologice la un anumit moment dat în viața lor, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății.

Asociația Daisler lucrează cu câteva zeci de psihologi din toată țara care înțeleg cât de importantă e sănătatea mintală, dar și faptul că oamenii nu au întotdeauna un acces facil la specialiștii din acest domeniu.

Pornită în 2018, inițiativa permite celor care se simt singuri, triști sau deprimați în această perioadă să discute cu psihologi în cadrul unor ședințe oferite gratuit. Pentru a se înscrie, doritorii trebuie să completeze un formular disponibil la această adresă web. Ulterior vor intra în contact cu specialiștii înscriși deja.

Proiectul este inițiat de Asociația Daisler și susținut de Daisler Print House. Asociația Daisler este un ONG fondat la Cluj-Napoca în 2016.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Descoperă mai multe la Ziarul Mesagerul de Sibiu

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura