Cadre didactice de la AFT s-au instruit în Portugalia, în „Utilizarea inteligenței artificiale în predarea limbilor străine”

Cinci cadre de la AFT Sibiu s-au alăturat altor 50 de cadre didactice din Belgia, Bulgaria, Cehia, Spania, Grecia, Letonia și Polonia la activitatea pilot intitulată „Utilizarea inteligenței artificiale în predarea limbilor străine”, desfășurată la Academia Militară din Lisabona.

foto: AFT Sibiu

În perioada 18–20 martie, Academia Militară din Lisabona a organizat activitatea pilot intitulată „Utilizarea inteligenței artificiale în predarea limbilor străine”. Evenimentul planificat în cadrul Liniei de Dezvoltare 18 (LoD18) – Language Education and Training, organizat sub egida Inițiativei Europene de Schimb a Tinerilor Ofițeri (EMILYO), a avut ca scop principal promovarea predării cursurilor în limba engleză și de a încuraja participarea cadrelor didactice din instituțiile europene de învățământ superior militar la ateliere internaționale de formare profesională.

foto: AFT Sibiu

„Colegii noștri, conf.univ.dr. Isabela-Anda Dragomir, conf.univ.dr. Sebastian-Emanuel Stan, lect.univ.dr. Alina-Gabriela Negoescu, lect.univ.dr. Alina-Elena Oneț și prof.gr.I Oana-Alida Bușe, s-au alăturat celor 50 de cadre didactice din Belgia, Bulgaria, Cehia, Spania, Grecia, Letonia și Polonia pentru a disemina cunoștințele și experiențele acumulate cu privire la utilizarea inteligenței artificiale în actul de predare-învățare-evaluare”, au transmis reprezentanții AFT Sibiu.

foto: AFT Sibiu

De asemenea, conf.univ.dr. Sebastian-Emanuel Stan a susținut o prelegere cu tema ,,Importanța Managementului Resurselor umane în contextul dezvoltării inteligenței artificiale”, celor 60 de studenți militari de la specializările Inginerie și Științe economice din anii III și IV de licență și master din cadrul Academiei Militare portugheze.
„Remarcabilă este și implicarea în organizarea și desfășurarea evenimentului a studentului nostru, Emanuel Moroca, din anul III de studii, specializarea Leadership Militar, aflat în mobilitate Erasmus+ la academia portugheză și care a prezentat, alături de alți colegi, o perspectivă inedită din punctul de vedere al studenților, asupra fenomenului inteligenței artificiale”, au conchis reprezentanții nstituției sibiene de învățământ militar superior.

foto: AFT Sibiu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Descoperă mai multe la Ziarul Mesagerul de Sibiu

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura