Cadastru gratuit pentru proprietăți de aproape 44.000 de hectare din județul Sibiu

Anul trecut, OCPI Sibiu a semnat contracte de finanţare cu 51 de primării din judeţ, iar 44 dintre acestea au încheiat contracte de prestări servicii de cadastru general în valoare de 5.403.502 de lei.

Astfel, vor fi înregistrate, cu finanţare de la ANCPI, 71.683 proprietăţi, cu suprafaţa totală de 43.843 de hectare.

Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Sibiu

În anul 2018, Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI) Sibiu a semnat contracte de finanţare cu 51 de unităţi administrativ-teritoriale (UAT) din judeţ, iar 44 dintre acestea au încheiat contracte de prestări servicii de înregistrare sistematică a imobilelor pentru o suprafaţă de aproape 44.000 de hectare, în cadrul Programului naţional de cadastru şi carte funciară 2015-2023 (PNCCF). Lucrările de cadastru general sunt finanţate din veniturile proprii ale Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI), prin Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI) Sibiu.

Totodată, în anul 2018, au fost scoase la licitaţie primele cinci UAT-uri din judeţ care vor fi cadastrate integral din fonduri externe nerambursabile prin Programul Operaţional Regional 2014-2020 (POR), care prevede înregistrarea sistematică a imobilelor din 660 de comune din toate judeţele ţării. Arpaşu de Jos, Cârţişoara, Porumbacu de Jos, Şelimbăr şi Turnu Roşu se numără printre cele 194 de UAT-uri pentru care ANCPI a iniţiat procedura de licitaţie.

În prezent, din totalul de 64 de unităţi administrativ-teritoriale (UAT) din judeţul Sibiu, în 48 se desfăşoară lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor în cadrul PNCCF, atât la nivel de UAT, cât şi pe sectoare cadastrale.

„Obiectivul principal al PNCCF este înregistrarea gratuită a tuturor imobilelor (terenuri, clădiri şi apartamente) din România în Sistemul integrat de cadastru şi carte funciară. PNCCF este finanţat din veniturile proprii ale ANCPI – peste 4 miliarde de lei, dar şi din fonduri externe obţinute prin Programul Operaţional Regional, în cuantum de aproximativ 312 de milioane de euro. De asemenea, în cadrul acestui proiect, altă sursă de finanţare poate fi bugetul local”, a precizat Ileana-Simona Conțiu, purtătorul de cuvânt al OCPI Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Descoperă mai multe la Ziarul Mesagerul de Sibiu

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura