Doi bucătari români, Marius Muntean şi Emilian Vîrlescu, au fost medaliaţi cu aur pentru preparate realizate din carne de pasăre şi peşte, dar şi desert, în cadrul concursului culinar internaţional Biser Mora, din Croaţia, care a avut loc în perioada 9-13 aprilie.
„Pe data de 9 aprilie, Echipa Sibiu-Regiune Gastronomică 2019 a fost prezentă în Insula Brac, Croaţia, prin produsele tradiţionale din zona Sibiului, cu concursul minunaţilor membri ACEEA, Emilian Vîrlescu şi Marius Muntean fiind puse într-o lumină desprinsă din poveste! (…) Rezultatele participării echipei formate din Marius Muntean şi Emilian Vîrlescu în cadrul competiţiei Biser Mora, Insula Brac – Croaţia 2019, au fost următoarele: Chef Marius Muntean, Categoria Pasăre – medalie de aur (…) Categoria Peşte – medalie de aur; Pastry Chef Emilian Vârlescu, Categoria Pasăre – medalie de aur (…) Categoria Desert – medalie de aur”, se arată într-un comunicat remis de către Asociaţia Culturală Euro Est Alternativ.
Potrivit Asociaţiei Culturale Euro Est Alternativ, Marius Muntean a reprezentat Sibiu – Regiune Gastronomică în finala pentru titlul ‘Bucătarul anului 2019’ – Biser Mora. Sibianul Marius Muntean a câştigat dreptul de a participa la competiţia pentru titlul de Bucătarul al Anului 2019 din toamna acestui an la care vor participa finaliştii concursului Biser Mora din anii trecuţi.