Meniul de 1 Decembrie poate fi considerat o adevărată bombă pentru organism. La o masă simplă cu preparate tradiționale ajungem să devorăm 68 de aditivi alimentari și de cinci ori mai multă sare decât este normal, relatează Adevărul.
O simplă masa compusă din fasole și cârnați, mici, muștar, ketchup, maioneză, bacon, pâine, suc tip ceai, bomboane poate ajunge până la 68 de aditivi alimentari (E-uri), 164,7 grame de zahăr și 23,48 grame de sare pentru 100 de grame de produs, arată Asociația pentru Protecția Consumatorilor.
Cei mai frecvenți aditivi sunt E330, E300 și E950.
„Prin scanarea produselor care compun masa de 1 Decembrie, Aplicația InfoCons redă direct pe telefonul mobil numărul E-urilor, dar și explicitarea acestora pentru fiecare produs în parte.
Mai mult, prin adăugarea produselor care alcătuiesc masa de 1 Decembrie în lista de produse salvate, avem posibilitatea printr-o simplă bifare a produselor, să aflăm cantitatea totală de sare, de zahăr, numărul total de aditivi alimentari (E-uri), dar și de câte ori se repetă aceștia în produsele selectate”, arată Asociația pentru Protecția Consumatorilor.
Zahăr cu nemiluita
Pentru același meniu compus din fasole cu cârnați, mici, muștar, ketchup, maioneză, bacon, pâine, suc și bomboane, vom consuma până la 164,7 grame de zahăr pentru 100 de grame de produs, în condițiile în care Organizația Mondială a Sănătății recomandă o cantitate zilnică de 25 grame de zahăr.
Continuarea AICI: