Biertanul va găzdui o lecție din ”Educație la Înălțime”

Vineri, de la ora 10.00, o nouă lecție ”Educație la Înălțime”, desfășurată la Biertan, le dezvăluie elevilor istoria zbuciumată a unei comunități cu puternice influențe în Transilvania, cea a sașilor.

Profesorii Ioana Hochia, învățătoare la Colegiul de Arte Baia Mare și Daniel Ioan Barbu, profesor de istorie la Colegiul Național ”Horea Cloșca și Crișan” din Alba Iulia își mută catedra în una dintre cele mai frumoase biserici fortificate din România, monument UNESCO: cetatea Biertan.

Lecția va cuprinde zboruri cu drona deasupra satului și bisericii fortificate Biertan, invitați speciali și concursul cu premii constând în cărți de la editura Litera.

În cadrul lecției – care va fi transmisă pe canalul YouTube și pe pagina Facebook Educație la Înălțime – elevii din trei școli din țară vor intra pe Zoom în dialog cu profesorii de pe teren și cu invitații lor.

Tema principală a lecției vizează obiectivul de dezvoltare durabila ODD 11 – Orașe și comunități durabile.

Lecţiile se difuzează pe canalul de YouTube și pe pagina de Facebook ”Educaţie la Înălţime”. De asemenea acolo sunt postate toate materialele, promourile şi filmele ce ţin de proiect. Proiectul are și un site dedicat, educatielainaltime.ro, unde profesorii își pot înscrie școala și pot afla detalii despre cum să se conecteze la lecții.

”Educație la Înălțime” este un proiect inovator al Asociației Însemne realizat în parteneriat cu Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă  din cadrul Secretariatului General al Guvernului României și cu sprijinul Ministerului Educației.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*