SISTEM DE COLECTARE SLC SIBIU SRL vine în ajutorul sibienilor care vor să scape de deșeurile electrice sau electronice.
Astfel, toți cei care doresc pot beneficia de serviciile de colectare a deșeurilor electrice și electronice prin depunerea echipamentelor vechi sau defecte direct la centru (str. Henri Coandă, nr. 69) sau pot suna gratuit la TelVerde 0800 444 800 și unul dintre angajați va prelua deșeurile gratuit, de la orice domiciliu sau sediu de firmă.
Pentru Sibiu și județele învecinate
SISTEM DE COLECTARE SLC SIBIU SRL este o structură de economie socială (SES) care funcționează ca un centru de colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE). Amenajată și echipată corespunzător cerințelor europene, societatea are sediul în municipiul Sibiu și gestionează colectarea de deșeuri de echipamente electrice și electronice atât în județul Sibiu, cât și în județele vecine. Prin intermediul activității pe care o desfășoară – colectarea și depozitarea corespunzătoare a DEEE și pregătirea acestora în vederea livrării către reciclatori, SES-ul contribuie la creșterea cantității de deșeuri electrice colectate la nivel național. În acest sens, a fost creat un parteneriat cu autoritățile locate în vederea atingerii țintei impuse de Uniunea Europeană (4 kg DEEE/locuitor/an). Societatea SISTEM DE COLECTARE SLC SIBIU SRL promovează, prin activitatea sa, colectarea selectivă a deșeurilor electrice și electronice și încurajează cetățenii și comunitatea să acționeze în beneficiul mediului înconjurător.
Economie socială cu fonduri europene
Personalul angajat în cadrul SES-ului este alcătuit din șase persoane, dintre care patru aparțin unor grupuri vulnerabile: un coordonator SES (manager); un gestionar; un stivuitorist (persoană vulnerabilă); doi manipulanți (persoane vulnerabile); un șofer (persoană vulnerabilă). Societatea SISTEM DE COLECTARE SLC SIBIU SRL face parte dintre cele opt structuri de economie socială înființate în cadrul proiectului „Creșterea oportunităților de incluziune socială prin crearea de structuri de economie socială pentru grupurile vulnerabile ale populației din trei regiuni de dezvoltare ale României”, proiect implementat de Asociația Română pentru Reciclare – RoRec în parteneriat cu Asociația Serviciul de Ajutor Maltez în România și municipiul Alba Iulia. Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.
n luni, miercuri, vineri: 10.00-14.00
n marți, joi: 14.00-18.00