Bani europeni pentru Arhiepiscopia Sibiului

Arhiepiscopia Ortodoxă a Sibiului a accesat pentru prima dată fonduri europene.

În parteneriat cu Mondo Consultanță și Asociația Institutul Educațional pentru Politici Sociale Margareta, Arhiepiscopia desfășoară proiectul „Structuri de economie socială SOLIDARe”, prin care se dorește dezvoltarea antreprenoriatului social din Regiunea Centru. Lansarea proiectului la Sibiu a avut loc în această dimineață.

Afaceri noi în domeniul economiei sociale

De acum, toți cei interesați pot să beneficieze de cursuri de formare în domeniul antreprenoriatului social și să obțină finanțare pentru un plan de afacere de economie socială în județele Brașov, Sibiu, Mureș, Alba, Covasna și Harghita.

„Suntem beneficiarii proiectului de economie socială care are ca obiectiv, întâi de toate, incluziunea socială și combaterea sărăciei. Acest proiect vine să întregească activitățile sociale pe care Biserica noastră, prin sectoarele de la fiecare centru eparhial, precum și prin asociațiile constituie în Federația «Filantropia», deja le desfășoară. Acest proiect este unul care arată deschiderea Bisericii noastre spre colaborarea cu alte entități spre a accesa fonduri europene în acest sens”, a precizat arhimandritul Ioachim Tomoiagă, vicarul-administrativ al Arhiepiscopiei Sibiului.

Pregătire profesională și locuri de muncă

Proiectul vizează pregătirea a 110 persoane pentru antreprenoriatul social, înființarea de 21 de întreprinderi sociale cu finanțare din fonduri europene de până la 100.000 de euro și înființarea a cel puțin 105 noi locuri de muncă pentru persoanele din grupurile vulnerabile social.

„Proiectul «Structuri de economie socială SOLIDARe» presupune înființarea a 21 de entități de economie socială în Regiunea Centru pentru persoane care participă la programele de formare, dar și pentru persoane din publicul larg. În primele două luni vom avea un program dedicat formării și perfecționării profesionale pentru antreprenorii în economia socială și pentru managerii de întreprindere socială și o serie de workshop-uri dedicate elaborării planurilor de afaceri pentru entitățile de economie socială care se vor crea. La sfârșitul acestor 12 luni, vom avea un concurs de planuri de afaceri care este deschis atât celor care participă direct în proiectul nostru și care trec prin programul de formare profesională, cât și persoanelor din publicul larg care au deja competențe de antreprenoriat social sau de management de întreprindere socială”, a spus managerul de proiect, Adina Ovedenie.

Proiectul „Structuri de economie socială SOLIDARe” este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*