Grădina Zoologică Sibiu are de ieri un nou locuitor: un căprior cu vârsta de aproximativ 2 luni, adus aici dintr-o gospodărie privată.
Persoana în cauză l-a găsit rănit, în zona lacului de la Săcel. După ce i-a acordat primele îngrijiri, cetățeanul a anunțat Garda de Mediu Sibiu, care a cerut relocarea puiului de căprioară în Grădina Zoologică. Puiul de căprioară a și ajuns, ieri, în noul său adăpost de la Zoo Sibiu. Acțiunea a fost coordonată de Garda de Mediu Sibiu, cu sprijinul comisarilor de la București.
Puiul va împărți spațiul cu exemplarul deja existent în grădina zoologică, o căprioară în vârstă de 6 luni. De vineri, 19 august, îi puteţi găsi noului venit un nume, făcând o propunere pe site-ulwww.zoo.sibiu.ro, la secțiunea “Animale” – “Propune un nume” sau pe pagina de facebook a Gărzii Naționale de Mediu. „Această acțiune se înscrie în seria activităților de monitorizare a speciilor sălbatice, desfășurate de Garda Națonală de Mediu în ultimele luni, în vederea salvării acestor specii de la condiții improprii de menținere în captivitate, aspect care se rezolvă prin relocare sau prin eliberarea în mediul natural“, a declarat comisar general al Gărzii Naturale de Mediu, sibianul Bogdan Trif, cu ocazia acțiunii de relocare care a avut loc la Grădina Zoologică din Sibiu.
Singura soluţie
Comisarii de mediu au luat inițial legătura cu Direcția Silvică Sibiu, respectiv Ocolul Silvic Valea Cibinului, unitate responsabilă din punct de vedere cinegetic cu administrarea zonei în care a fost găsit și recuperat iedul de căprioară. În cele din urmă, s-a ajuns la soluția relocării animalului la Grădina Zoologică din Sibiu. Acțiunea Gărzii Naționale de Mediu a fost coordanată de Bogdan Lazăr, comisar de mediu Gărzii Naţionale de Mediu (GNM) Sibiu, Mircea Pupăză, comisar Garda Națională de Mediu, Direcția Control Biodiversitate, Biosecuritate și Arii Protejate, precum și de Andreea Panțîru, comisar GNM.
Cei mai încântați de acestă acțiune au fost turiștii prezenți, ieriîn incinta Grădinii Zoologice, care un grup de turiști chinezi. „Este foarte importanți că acest ied de căprioară a ajuns acolo unde trebuie. Aici va fi îngrijit așa cum trebuie și sper că va avea parte de toate condițiile necesare“, a spus unul dintre turiștii chinezi.