Autoritățile europene lansează un avertisment pentru turiștii care își petrec concediul pe coastele Turciei.

Sursă foto: freepik.com
Bacteriile Vibrio, cunoscute drept „bacterii mâncătoare de carne”, au fost detectate în apele Mării Marmara, Mării Egee și Mării Mediterane.
Riscul crește odată cu temperatura apei! Aceste microorganisme periculoase se înmulțesc rapid în apele calde și sărate, putând provoca:
- Infecții mortale prin răni deschise
- Septicemie la persoanele cu imunitate scăzută
- Holeră prin ingestia apei contaminate
Regulile de pe plată arată astfel:
- INTERZIS să intri în apă cu tăieturi sau răni deschise
- EVITĂ consumul de fructe de mare crude (stridii)
- SCHIMBĂ imediat costumul de baie ud
- ATENȚIE la copii – risc crescut de infecții severe
„Persoanele care intră în contact cu apa mării în timpul lunilor de vară trebuie să fie extrem de atente” – Dr. Uğur Aferin, urolog la Spitalul Florence Nightingale din Istanbul, citat de publicația www.milliyet.com.tr.










