Autostrada Sibiu – Piteşti figurează în Master Planul General de Transport (MPGT) ca prioritate zero, astfel că va fi construită în perioada de implementare a proiectelor 2014-2020, proiectul fiind evaluat la 1,6 miliarde euro, potrivit Ministerului Transporturilor (MT). „Autostrada are o lungime de 120 km, din care 20 km sunt în zona de munte. Proiectul este evaluat la 1,6 miliarde euro, fără TVA, iar execuţia lucrărilor este prevăzută în perioada 2017-2020“, se arată intr-un comunicat al MT.
Autoritățile au promis că vor întreprinde toate demersurile necesare în vederea finalizării proiectului autostrăzii Sibiu-Piteşti până în anul 2020, acesta fiind prioritar pentru infrastructura rutieră din România, urmând să deservească, în condiţii bune, traficul de tranzit internaţional, de mărfuri şi persoane.
Pe 11 februarie 2015, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a desemnat câştigătorul pentru contractul „Revizuirea/Actualizarea Studiului de fezabilitate pentru autostrada Sibiu – Piteşti“, acesta fiind Asocierea Spea Ingineria Europea SA Milano Italia Sucursala Bucureşti – Tecnic Consulting Engineering Romania SRL, scrie Agerpres. După finalizarea contractului de revizuire a studiului de fezabilitate, CNADNR va demara procedura de achiziţie publică pentru atribuirea contractului de lucrări aferent autostrăzii Sibiu-Piteşti. Contractul va fi împărţit pe loturi, fiecare dintre acestea având câte un antreprenor, astfel încât demararea şi executarea lucrărilor să fie una progresivă, cu condiţionarea firmelor care vor efectua lucrările de construcţie a loturilor de autostradă până în anul 2020. „Ştiu că astfel de proiecte de amploare durează destul de mult, ştiu şi că nivelul de aşteptare al nostru, al tuturor, este destul de ridicat, dar am intrat pe făgaşul normal care nu poate duce decât la finalizarea acestui proiect“, a spus ministrul Ioan Rus