Au demarat lucrările de reabilitare ale conductei de aducțiune apă Sadu – Sibiu

La începutul acestei luni au demarat lucrările de reabilitare ale conductei de aducțiune apă brută Sadu-Sibiu. Primele operațiuni, respectiv cele de demolare a conductelor vechi, montate aerian și inlocuirea lor cu conducte noi, montate subteran s-a făcut în cartierul Valea Aurie, pe strada Agârbiciu. În paralel au fost dezafectate tronsoanele supraterane din zona Calea Dumbrăvii, Centrul Chinologic „Dr. Aurel Greblea” Sibiu.

Contractul de lucrări  “CL 9 – Reabilitare conductă de aducțiune apă brută Sadu la STAP Dumbrava” din cadrul “Proiectului Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de apă și apă uzată în județele Sibiu și Brașov în perioada 2014 – 2020” derulat în cadrul Programului Operațional Infrastructura Mare POIM 2014-2020 a fost semnat pe data de 17 iunie 2022. Acesta este încheiat între Apă Canal Sibiu S.A. în calitate de beneficiar și Asocierea S.C. EUSKADI S.R.L. – Hydrostroy A.D., prin lider S.C. EUSKADI S.R.L., în calitate de antreprenor, are o valoare de 24.095.583,14 lei (fără TVA) si o durată de execuție de 30 luni (din care 6 luni pentru proiectare) de la emiterea Ordinului Administrativ de începere.

Lucrările de construcție includ reabilitarea tronsoanelor montate suprateran ale conductei de aducțiune apă brută sursa Sadu atât pe zona dintre punctul de încărcare a conductei și localitatea Sadu, precum și între Stația de Tratare Apă Potabilă (STAP) Sibiu Sud și STAP Dumbrava. Modernizarea se va realiza pe o lungime de aproximativ 5818m cu conducte din PAFSIN DN 700 mm. De asemenea, traseul actual din localitatea Sadu va fi modificat cu un nou traseu care va ocoli în totalitate această așezare urbană. Suplimentar, se vor reabilita și se vor realiza noi cămine de vane și fitinguri conform documentației de atribuire și proiectului tehnic.

Investițiile prevăzute prin acest proiect asigură securitatea sistemului de alimentare cu apă potabilă a zonei, reducerea pierderilor, calitatea apei potabile, minimalizarea riscurilor de inundații, precum și îmbunătățirea capacității de monitorizare și intervenție pentru întreaga structură.

Proiectul Regional de Dezvoltare a Infrastructurii implică finanțarea cu 225 de milioane de euro bani europeni a unor lucrări ale infrastructurii de apă și apă uzată menite să crească calitatea vieții a aproape 300.000 de locuitori ai județelor Sibiu și Brașov.

Municipiile Sibiu și Făgăraș, alte cinci orașe, precum și douăsprezece comune din Sibiu și alte cinci din Brașov vor beneficia de ample lucrări de construcție, modernizare și extindere a rețelelor de apă și canalizare. În final se vor bucura de servicii moderne, la standarde europene, prețuri competitive precum și un raport excelent calitate, preț.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*