Pompierii sibieni atrag atenția asupra pericolului la care se expun sibienii care își prepară singuri licoarea lui Bachus, mai ales că este sezonul mustului și al vinului. Dar ATENȚIE! O tradiție veche de când lumea, transmisă din generație în generație, prezintă pericole, de cele mai multe ori ignorate. Gazele rezultate în urma procesului de fermentație a mustului pot fi letale!
”Experiența anilor trecuți ne arată că, în această perioadă, pompierii sunt solicitați să intervină la incidente precum intoxicația cu gazele rezultate în urma procesului de fermentație a mustului.
Atragem atenția și îi îndemnăm pe cetățeni să respecte o serie de măsuri simple, însă vitale: nu puneți mustul la fermentat în spații închise, Nu intrați în încăperile în care fierbe vinul, fără să asigurați o ventilație corespunzătoare și anunțați pe cineva că urmează să intrați într-o astfel de încăpere!
Dacă identificați o situația care vă pune dumneavoastră sau altcuiva viața în pericol nu ezitați să apelați numărul unic de urgență 112!”, transmit reprezentanții ISU Sibiu.