Consiliul Judeţean Sibiu este una dintre cele trei organizaţii partenere selectate în vederea înfiinţării şi operaţionalizării Unităţii Centrale de Achiziţii (UCA) la nivel local. UCA a fost înfiinţată la nivelul judeţului Sibiu pe 5 octombrie.
Aşadar, pentru o mai bună informare privind înfiin- ţarea UCA la nivelul judeţului Sibiu, Consiliul Judeţean,
alături de Agenţia Naţională de Achiziţii Publice, a organizat primul atelier de conştientizare la care au participat reprezentanţii UAT-urilor din judeţ, precum şi managerii instituţiilor aflate în subordine. Vineri, 12 noiembrie, va avea loc cel de-al doilea atelier pe care cele două instituţii îl organizează pentru informarea operatorilor economici care activează în domenii precum: mobilitate, energie, managementul clădirilor, tehnologia informaţiei, articole de birotică.
Politică transparentă
Aşa cum a precizat Liviu Bostan, preşedintele Agenţiei Naţionale de Achiziţii Publice, selectarea Consiliului Judeţean Sibiu ca parte a acestui proiect realizat cu sprijinul Băncii Europene de Investiţii (BEI), prin Proiectul
SIPOCA 625 – Sprijin în implementarea SNAP prin consolidarea capacităţii administrative a ANAP şi a autorităţilor contractante, confirmă calitatea şi profesionalismul angajaţilor din cadrul Serviciului de Achiziţii, Autorizări, Transporturi şi Monitorizare Servicii Publice din cadrul instituţiei.
„Mă bucur că prin profesionalismul şi implicarea echipei din cadrul Serviciului de Achiziţii, avem şansa încă o dată să fim parte a unor proiecte cu impact la nivel naţional şi totodată să fim un exemplu de
bună practică pentru restul ţării. Participarea instituţiei noastre în cadrul proiectului de centralizare a achiziţiilor publice este un pas important pentru o politică transparentă, în care banii publici sunt cheltuiţi eficient”, a declarat Daniela Cîmpean, preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu.