Ateliere de public speaking pentru copii

Muzeul Gazelor Naturale din municipiul Mediaș va găzdui, în perioada februarie-aprilie, patru ateliere de public speaking adresate copiilor și adolecenților cu vârste cuprinse între 9-15 ani. Participanții vor înțelege cum să se folosească de limbajul non-verbal sau de umor pentru a comunica cu încredere.

foto: Antonela Sofia Barbu

Primul atelier se va desfășura în data de 10 februarie, între orele 12:00-16:00. „Provocarea pe care o voi îmbrățișa în perioada următoare va fi despre o călătorie  pe un vapor, al cărui nume îl vor găsi copiii prezenți la cursurile de public speaking organizate la Muzeul Gazelor Naturale. Începând cu data de 10 februarie, ei își vor alege singuri destinația, își vor cumpăra biletul potrivit, vor afla informații despre locurile preferate, vor construi povești și bineînțeles vor dezvălui tuturor, lucrurile necesare de care ai nevoie în această călătorie. Anul trecut, copiii din Brașov au fost beneficiarii acestor ateliere de public speaking susținute în cadrul Bibliotecii Județene George Barițiu, la Centrul de Resurse Educaționale. Am îmbinat creativitatea, imaginația, limbajul nonverbal și comunicarea cu prezentările de impact, iar rezultatul a fost mai mult decât îmbucurător. Copiii au reușit să structureze un discurs, atât singuri, cât și în echipă, să-și învingă temerile, să comunice mai ușor, indiferent de vârstă și să capteze atenția celor din jur”, spune Antonela Sofia Barbu, formator și inițiator al atelierelor de public speaking pentru copii.

Obiective urmărite

La finalul celor patru ateliere, copiii vor înțelege cum să se folosească de limbajul non-verbal sau de umor pentru a comunica cu încredere, cum să-și înfrunte propria timiditate sau spaima de a vorbi în public, cum să-și structureze un discurs, dar mai ales cum să facă o introducere de impact sau o încheiere memorabilă. Sunt pregătite jocuri, exerciții distractive, filme interesante pentru a-i captiva pe cei care participă la cele patru ateliere de public speaking pentru copii. Primul atelier este gratuit și se va desfășura în data de 10 februarie 2024, între orele 12:00-16:00. În fiecare grupă de lucru sunt 25 de locuri disponibile. Grupa 1 este pentru copii cu vârsta de 9 – 12 ani, iar programul va fi între orele 12.00 – 14.00, iar din grupa 2 vor face parte adolescenți de 12-15 ani, iar programul va fi între orele 14.00 – 16.00.

Programul atelierelor

Primul atelier se va desfășura sâmbătă, 10 februarie, sub titulatura „Povești cu zâmbete”. O săptămână mai târziu, în  data de 17 februarie, se va desfășura atelierul „Comunicăm și avem încredere”. Cel de-al treilea atelier cu titlul „Emoții online și offline” este programat în data de 9 martie, iar cel de-al patrulea intitulat „Îndrăznim, vorbim și avem succes” se va desfășura în data de 16 martie. „Discursul final pe care tinerii participanți îl vor pregăti cu ocazia Galei de Public Speaking organizată în data de 6 aprilie va fi despre ciocolată. Trei curiozități despre ciocolată, trei beneficii ale ciocolatei, trei țări care produc cea mai mare ciocolată și lista va continua. Această călătorie poate deveni pentru mulți dintre participanți un motiv să-și dorească să vorbească în public. Detalii și înscrieri la adresa de email: invatacusofia@gmail.com”, mai spune Antonela Sofia Barbu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Descoperă mai multe la Ziarul Mesagerul de Sibiu

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura