Laboratorul de imagistică medicală din structura „Centrului de Cercetare invazivă şi non-invazivă în domeniul patologiei vasculare la adult” (CVASIC) al Spitalului Județean Sibiu a găzduit, ieri, un atelier de lucru având ca temă “Rolul rezonanței magnetice în hipertensiunea pulmonară”.
Workshop-ul a fost moderat de către dr. Anca Florian, medic specialist cardiolog, din cadrul Spitalului Universitar Munster, Germania, și dr. Monica Yepez, medic radiolog în cadrul CVASIC – SCJU Sibiu. La eveniment au participat, de asemenea, și șef lucrări dr. Gabriela Eminovici, medic șef al Secției Cardiologie I a SCJU Sibiu, respectiv șef lucrări dr. Minodora Teodoru, medic șef al Secției Cardiologie II a SCJU Sibiu, precum și numeroși medici rezidenți și studenți.
În cadrul workshop-ului, pacienții cu patologie cardio-pulmonară care s-au încadrat ca subiecți în tema de cercetare au beneficiat de examinări de înaltă performanță efectuate cu sistemul RMN din dotarea CVASIC.
Este pentru al doilea an consecutiv când CVASIC este implicat activ în astfel de ateliere practice, cu scopul explorării noninvazive a pacienților cu patologie cardiovasculare prin rezonanță magnetică.
Workshop-ul „Rolul Rezonanței Magnetice in hipertensiunea pulmonară” este parte a simpozionului Phader Spring Forum, manifestare științifică cu participare internațională cu tematica „Hipertensiunea pulmonară”, care se desfășoară perioada 2-3 martie la Sibiu. Simpozionul este organizat de Societatea Română de Cardiologie (SRC), în colaborare cu Facultatea de Medicină din cadrul ULB Sibiu și cu Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu, cu sprijinul Secţiei Clinice de Cardiologie I și II și al „Centrului de Cercetare invazivă şi non-invazivă în domeniul patologiei vasculare la adult”. Temele abordate de către participanți sunt: funcția si disfuncția ventriculului stâng la pacienții cu hipertensiune pulmonară arterială, hipertensiunea pulmonară secundară medicamentoasă și hipertensiunea pulmonară la consumatorii de droguri.
Mai au de invatat mult ,dar ,oare au tragere de inima in a se perfectiona? au timp?au dorinta de cunoastere?sau au accesat aceasta „meserie- vocationala” doar pentru banii nenorocitilor bolnavi sau pentru a dobandi faima si prestigiu comunitatii locale si nu numai….?