Astăzi este ultima zi de înscriere la specializările Actorie, Teatrologie și Management cultural

Sibiul are una dintre cele mai active școli de teatru din România.

Cu o istorie de doar 21 de ani, Departamentul de Artă Teatrală din cadrul Universității „Lucian Blaga” Sibiu prezintă anual publicului din Sibiu nu mai puțin de patru premiere. Spectacolele Departamentului de Artă Teatrală de la Sibiu au fost prezentate în nu mai puțin de 58 de turnee naționale și internaționale sau festivaluri.

Ion M. Tomuș, directorul Departamentului de Artă Teatrală / foto: ULBS

„Școala de Teatru de la Universitatea «Lucian Blaga» din Sibiu este unul dintre cele mai mari motive de mândrie ale comunității academice locale. Prin natura lucrurilor, prin deschiderea către public și prin impactul deosebit al activității studenților de la teatru, aceștia și-au deschis un drum bine conturat, dincolo de comunitatea academică: joacă în Studioul de Teatru al Departamentului de Artă Teatrală, pe scena Teatrului Național „Radu Stanca”, dar și pe scene importante ale lumii, în cadrul turneelor internaționale de la New York la Shanghai, de la Moscova la Paris. Îi felicit pe toți cei care aleg să studieze la Sibiu, le doresc succes, le țin pumnii din toată inima și, nu în ultimul rând, îi aplaud cu toată căldura. De asemenea, îi invidiez pentru șansele extraordinare pe care le au!”, a declarat Ion M. Tomuș, directorul Departamentului de Artă Teatrală al ULBS.

Spectacolele sudenților sibieni, prezentate în New York, Shanghai, Moscova sau Paris

De-a lungul timpului, spectacolele produse de Departamentul de Artă Teatrală, din cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, în parteneriat cu Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu, s-au bucurat de participarea la unele dintre cele mai importante festivaluri studențești din lume și au participat la nu mai puțin de 58 de turnee naționale și internaționale, dintre care amintim aici o mică parte: New York, SUA (2015) cu spectacolul „Antisocial”, regia Bogdan Georgescu, Dakovo, Croația (2017) cu spectacolul „Coro nero”, regia Veronica și Cătălin Pătru, Shanghai, China (2014), cu spectacolul „Omul cel bun din Sâciuan”, regia Anca Bradu, Moscova, Rusia (2015) cu spectacolul „Romeo și Julieta”, regia Bogdan Sărătean, Chișinău, Republica Moldova (2017), cu spectacolul „Familii”, regia Eugen Jebeleanu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Descoperă mai multe la Ziarul Mesagerul de Sibiu

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura