Asociaţia de Poveste caută voluntari care să îşi dedice timp copiilor din centrele de plasament din Sibiu, desfăşurând diverse activităţi de educaţie non-formală alături de aceştia. Persoanele cu vârsta de peste 15 ani, cu sau fără experienţă în voluntariat, sunt invitate să devină prietenii copiilor şi să îi ajute să îşi rescrie povestea de viaţă.
Grupaţi în echipe de minimum două persoane, voluntarii vor petrece săptămânal timp cu tinerii instituţionalizaţi, venindu-le în sprijin prin ajutor la pregătirea pentru şcoală, susţinerea de ateliere (re)creative, de dezvoltare personală sau prin realizarea oricăror alte activităţi benefice acestor copii. De asemenea, voluntarii pot face parte din echipa organizatorică, implicându-se în activităţile de strângere de fonduri şi în organizarea diverselor iniţiative, precum: ieşiri, excursii, drumeţii, participări la spectacole de teatru/muzică, diverse cursuri sau workshop-uri adaptate nevoilor specifice ale copiilor.
Perioada de voluntariat durează din noiembrie până în aprilie, cu posibilitate de prelungire ulterior. Doritorii se pot înscrie completând formularul disponibil pe pagina de Facebook a asociaţiei. Termenul limită pentru înscrieri este 10 octombrie. După completarea formularului, voluntarii vor participa la sesiuni de training dedicate.
‘Avem în centrele de plasament din Sibiu peste 250 de copii care, la fel ca orice copii, au nevoie să simtă că sunt importanţi, au nevoie de experienţe care să îi formeze şi care să îi ajute să facă alegeri corecte pe viitor, au nevoie alături de ei de oameni care să îi încurajeze, să îi înţeleagă, să îi vadă şi să îi asculte. Activitatea de la Asociaţia de Poveste ne dă ocazia să facem o diferenţă în vieţile copiilor şi prin ei, în comunitatea noastră, de aceea îi aşteptăm în povestea noastră pe toţi cei care rezonează cu această cauză şi vor să aducă în centre energia lor!’ , menţionează Iulia Conea, preşedintele Asociaţiei de Poveste.
Asociaţia de Poveste, prin intermediul a 70 de voluntari, vine în sprijinul a circa 250 de copii instituţionalizaţi din cinci centre de plasament şi trei afterschool-uri din judeţul Sibiu, ca urmare a parteneriatului cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sibiu. Datorită implicării voluntarilor şi sprijinului comunităţii, copiii beneficiază periodic de activităţi în afara centrelor de plasament. În ultimii 2 ani au avut loc ateliere de terapie prin artă, ieşiri la teatru, film, patinoar, dar şi numeroase excursii în afara judeţului. Asociaţia de Poveste a organizat două ediţii ale Festivalului Sibiul de Poveste, singurul festival de integrare în comunitate a copiilor din centrele de plasament din judeţul Sibiu. Cu ajutorul fondurilor strânse prin intermediul Maratonului Internaţional Sibiu, în prezent se află în derulare un program de orientare în carieră a tinerilor instituţionalizaţi. Asociaţia de Poveste a fost înfiinţată la Sibiu, cu scopul de a susţine copiii şi tinerii din centrele de plasament din judeţ în vederea dezvoltării lor personale şi profesionale şi integrării în societate prin metode non-formale de educaţie, workshop-uri formative şi programe de sprijin.