Având în vedere vremurile și condițiile de trai actuale, psihiatria, care are drept scop menținerea sănătății mintale, ar trebui să beneficieze de mai multă atenție și susținere din partea societății. Astfel, toți cei care doresc să ofere un sprijin financiar și să contribuie la dezvoltarea proiectelor inițiate de Asociația Spitalului de Psihiatrie ,,Dr. Gheorghe Preda” Sibiu pot face acest lucru prin redirecționarea sumei de 3,5% din impozitul pe venit către asociație.
Cererea privind destinația sumei reprezentând până la 3,5 % din impozitul anual datorat se găsește atât pe site-ul spitalului, la secțiunea Donează 3,5%: http://www.medicina-psihiatrie.ro/wp-content/uploads/2022/01/Formular-230_OPANAF_2021.pdf, cât și pe pagina de Facebook a instituției: https://www.facebook.com/psih.dr.ghpreda.sibiu.
De asemenea, cererea poate fi ridicată, în format fizic, de sediul unității, strada Dr. Dumitru Bagdazar, nr.12. Cererile completate se vor transmite până în data de 15 aprilie 2022, la adresa de email: jurist@medicina-psihiatrie.ro sau la sediul instituției.
Asociația Spitalului de Psihiatrie ,,Dr. Gheorghe Preda” Sibiu, a fost constituită în anul 2010 și își desfășoară activitatea în beneficiul public. Scopul acestei asociații este unul caritabil prin care se urmărește îmbunătățirea condițiilor de îngrijire și a calității vieții pentru pacienții care suferă de tulburări psihice, atât pe durata spitalizării, cât şi în procesul de reabilitare psiho-socială. Totodată, acțiunile asociației sunt axate și pe formarea și perfecționarea profesională a personalului Spitalului Clinic de Psihiatrie ,,Dr. Gheorghe Preda” Sibiu, în acest sens fiind achiziționate aparatură și echipamente medicale necesare desfășurării activității medicale curente și de cercetare științifică medicală.
”Fondurile Asociației Spitalului de Psihiatrie <<Dr. Gheorghe Preda>> Sibiu sunt folosite pentru a le crea pacienților un mediu cât se poate de cald și prietenos, astfel încât managementul terapeutic să fie completat de terapii alternative care să îl susțină, precum: locul de joacă incluziv, camera de stimulare polisenzorială, basme și cântece, terapia asistată de animale, cum sunt poneii. Amintim că, în anul 2015, Asociația Spitalului de Psihiatrie <<Dr. Gheorghe Preda>> Sibiu a contribuit la amenajarea Grădinii Terapeutice din cadrul Spitalului. Acest proiect a fost realizat pentru acoperirea nevoii pacienților care suferă de tulburări psihice severe, aflați în îngrijire de lungă durată, de a petrece timp în aer liber, într-un mediu sigur și liniștitor, cu efecte benefice asupra stării de sănătate mentală”, detaliază jur. Florin Neag, managerul Spitalului Clinic de Psihiatrie ”Dr. Gheorghe Preda” Sibiu.