Apel disperat al polițiștilor rutieri sibieni după ultimele accidente mortale: ”vă implorăm să ne fiți parteneri și să RESPECTAȚI REGULILE DE CIRCULAȚIE!”

Seria neagră a evenimentelor rutiere tragice care se produc zilnic pe drumurile din județul Sibiu pare fără sfârșit. Polițiștii rutieri recunosc faptul că nu o să fe niciodată suficieni și că nu pot fi pretutindeni pentru a împiedica toate aceste accidente tragice cauzate de nerespectarea regulilor de circulație, viteză, depășiri neregulamentare, neatenție sau consum de alcool. ” Niciun accident nu e ușor, mai ales cele în care oamenii își pierd viața… unele accidente rămân cu noi și le purtăm ca pe niște cicatrici.

Urmează Sfânta Sărbătoare a Crăciunului și știm că pentru astfel de familii nimic nu va mai fi ca înainte, nimic nu va mai fi la fel, nu are cum și noi nu avem cum să nu ne gândim la ei, suntem TOT OAMENI, suntem părinții, frații, suntem copiii cuiva, nu suntem ROBOȚI.”, este mesajul emoționant al poliștilor sibieni.

Nerespectarea regulilor rutiere, viteza, neatenția, depășirile neregulamentare, teribilismul sau consumul de alcool UCID oameni. Se întâmplă acest lucru în fiecare zi pe șoselele din Sibiu și din întreaga țară. Cu toate acestea, majoritatea șoferilor continuă să ignore sfaturile polițiștilor rutieri și regulile de circulație. Iar accidentele rutiere tragice, în care mor oameni, sau rămân mutilați pe viață, se întîmplă în continuare. Zilnic.
Copleșiți de numărul mare și de dimensiunea tragediilor care se produd zilnic pe drumurile din județ, polițiștii sibieni transmit un mesaj emoționant: de fiecare dată când ignorați regulile de circulație, să vă gândiți la cei dragi!
”Atenție! Urmează o postare lungă, dar la fel de lungă este și durerea celor care au pierdut pe cineva drag într-un accident rutier. Așa că… citiți cu răbdare
Accident la Sibiu, accident la Cornățel, accident la Cristian, accident la Bradu …
Nu puteți înțelege, deși ne-am dori să faceți asta, cât este de greu să-ți adresezi nenumărate întrebări, cele mai multe retorice (de ce să meargă cu viteza asta?, de ce să depășească?, de ce să consume alcool? de ce să nu fie atent la trafic? ș.a.), la care să nu îți poată răspunde nimeni… sau răspunsul, chiar de ar veni, să fie lipsit de valoare!
Însă, întodeauna în urma accidentelor rămâne O MARE DURERE: a celor apropiați, cărora astfel de evenimente le afectează și le destabilizează, le schimbă de fapt TOT RESTUL VIEȚII.
Acești aparținători sunt cei cu care interacționăm în urma tragediilor, a căror suferință ne afectează oricât am fi de puternici și pregătiți pentru astfel de situații.
Niciun accident nu e ușor, mai ales cele în care oamenii își pierd viața… unele accidente rămân cu noi și le purtăm ca pe niște cicatrici.
Urmează Sfânta Sărbătoare a Crăciunului și știm că pentru astfel de familii nimic nu va mai fi ca înainte, nimic nu va mai fi la fel, nu are cum și noi nu avem cum să nu ne gândim la ei, suntem TOT OAMENI, suntem părinții, frații, suntem copiii cuiva, nu suntem ROBOȚI.
Așa că, în aceste clipe grele, ne exprimăm regretul și-L rugăm pe Dumnezeu să-i întărească pe toți cei aflați în astfel de situații! Să le dea sănătate celor răniți! Să-i odihnească în pace pe cei decedați!
Iar pe voi, cei care acum sunteți simpli spectatori (fie că empatizați sau nu cu noi, fie că ne blamați sau admirați) vă implorăm să ne fiți parteneri și să RESPECTAȚI REGULILE DE CIRCULAȚIE.
Nu o să putem fi niciodată suficienți polițiști rutieri sau să fim pretutindeni, dar împreună suntem o COMUNITATE și putem deveni una mult mai SIGURĂ!
Vă rugăm să nu uitați asta! E nevoie doar de o clipă de neatenție, de un moment de teribilism, de bravură, de ce vreți voi… pentru ca viața să se schimbe iremediabil (de cele mai multe ori).
Noi rămânem cu întrebarea: de ce!?
Vă lăsăm cu un gând: omul simplu învață din propria experiență, omul înțelept poate învăța și din experiența altora!
Semnat: polițistul rutier”

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Descoperă mai multe la Ziarul Mesagerul de Sibiu

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura