Anul investiţiilor la spital

 

Printre cele mai ample lucrări planificate să se desfăşoare, anul acesta, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, se numără reabilitarea şi mansardarea blocului chirurghical. a secţiei de Boli Infecţioase şi de extindere a Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU).

Cea mai mare unitate medicală din judeţ este principala prioritate a Consiliului Judeţean Sibiu (CJS) anul acesta. Pe lista de investiţii se află reabilitatea şi mansardarea clădirii în care funcţionează blocul chirurgical, lucrare ce se extinde pe o perioadă de 12 luni.

„Pentru acest obiectiv, s-a depus proiectul de execuţie la Primăria Sibiu în vederea obţinerii autorizaţiei de construcţie. În momentul de faţă, documentaţia este la Direcţia de Patrimoniu şi Cultură, pentru avizare, s-a încheiat contractul de execuţie, urmând ca săptămâna vitoare să înceapă lucrările de organizare şantier. Întrucât în proiectul tehnic nu a fost prevăzută înlocuirea lifturilor, este necesară întocmirea documentaţiei de achiziţie pentru două lifturi“, a explicat Ioana Nica, purtătoarea de cuvânt a CS.

 

 

Clădiri noi

 

Un alt proiect important este prevăzut la Unitatea de Primiri Urgenţe şi presupune extinderea cu încă două corpuri noi de clădire, în suprafaţă totală de peste 150 de metri pătraţi. În prezent, procedura de achiziţie a lucrărilor de execuţie este în curs de finalizare. Adjudecarea licitaţiei a fost contestată, aşa că se aşteaptă decizia Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor.

 

Investiţii pe secţii

 

O altă lucrare amplă este prevăzută anul acesta la secţia de Boli Infecţioase, acolo unde va avea loc reparaţia capitală şi mansardarea clădirii. „Documentaţia de avizare a lucrărilor de investiţii este în curs de elaborare. După asigurarea finanţării, se va întocmi proiectul tehnic şi va începe execuţia. Clădirea va fi dotată cu lift şi panouri solare, iar termenul de finalizare este de 24 de luni de la începerea lucrărilor“, detaliază Ioana Nica. Şi secţia Fizio-Terapie I va beneficia de o serie de reparaţii capitale, fiind de asemenea dotată cu lift şi panouri solare. Documentaţia de avizare a lucrărilor de investiţii a fost deja întocmită, urmează să se demareze procedura de întocmire a proiectului tehnic. Nici secţia de Obstetrică-Patologică nu a fost uitată anul acesta. Aceasta va fi reabilitată în termen de 12 luni de la obţinerea finanţării. În paralel cu proiectul planului de investiţii pe anul 2013, se derulează lucrările de reabilitare completă a secţiei Obstetrică-Ginecologie, în cadrul proiectului demarat de Ministerul Sănătăţii. Pe lista de investiţii mai figurează proiectarea şi execuţia lucrărilor de deviere a instalaţiei de alimentare cu gaz metan a blocului chirurgical. Documentaţia de proiectare este în curs de finalizare, termenul de execuţie urmând să se încheie la sfârşitul lunii martie. Aceeaşi data este prevăzută şi pentru finalizarea gardului de la secţia de Neurologie, care este finalizat în proporţie de 80%.

 

Fără arierate în 2014

 

Spitalul Judeţean ar putea scăpa de datorii până la sfârşitul anului. Promisiunea vine din partea preşedintelui CJS, Ioan Cindrea, care a precizat că, din cele 18 milioane de lei, spitalul mai are de achitat datorii în valoare de 11 milioane, acestea nefiind mai vechi de 90 de zile.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Descoperă mai multe la Ziarul Mesagerul de Sibiu

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura