Ianuarie 2003. Sătui de promisiuni neonorate, lideri ai administrației locale și județene băteau la porțile Guvernului PSD pentru a obține bani de investiții. Cea mai puternică delegație sibiană de după Revoluție deplasată la sediul a mai multor ministere era condusă de Ioan Cindrea, ministru secretar de stat și președinte PSD Sibiu. Din delegație făcea parte și Klaus Iohannis, aflat la primul mandat de primar al Sibiului. De asemenea, au participat deputatul Gheorghe Suditu, prefectul Mircea Silvestru Lup, Constantin Morar, președintele Consiliului Județean, Teodor Plopeanu, primarul Mediașului, senatorul de Mediaș Dionisie Bucur, și viceprimarii Sibiului, Daniel Fântână și Ioan Banciu.
S-a vorbit, printre altele, despre începerea lucrărilor la centura ocolitoare a municipiului Sibiu și la Podul Gării. De asemenea, despre construcția de locuințe pentru tineret și ANL în municipiile Sibiu și Mediaș.
„Capii Sibiului au descins la Guvern
Cea mai puternică delegație sibiană din ultimii 12 ani s-a aflat, ieri (nr – ianuarie 2003), la București. Investițiile județului au șanse mari să fie duse la bun sfârșit
Cea mai puternică delegație sibiană, din ultimii 12 ani, a vizitat trei ministere. A purtat discuții despre investițiile cele mai stringente ale județului. Echipa PSD – FDGR a fost condusă de Ioan Cindrea, ministru secretar de stat și președintele PSD Sibiu, și primarul Klaus Johannis, liderul FDGR.
Reprezentare la cel mai ridicat nivel
Investițiile majore ale județului au fost puse pe tapet la întâlnirile cu miniștrii Transporturilor, Industriilor și Sănătății. „Am obținut ce am dorit. Mai mult decât era posibil“, susține deputatul Gheorghe Suditu, președintele organizației municipale a PSD. Delegația a fost formată din Ioan Cindrea, ministru secretar de stat în Minsiterul Muncii, primarul Klaus Johannis, deputatul Gheorghe Suditu, prefectul Mircea Silvestru Lup, Constantin Morar, președintele Consiliului Județean, Teodor Plopeanu, primarul Mediașului, senatorul de Mediaș Dionisie Bucur, și viceprimarii Sibiului, Daniel Fântână și Ioan Banciu.
Sprijin necondiționat
Șefii administrației locale au primit asigurări ferme, din partea lui Miron Mitrea, ministrul Transporturilor, că în acest an vor începe lucrările la centura ocolitoare a municipiului Sibiu și la Podul Gării. Construcția de locuințe pentru tineret și ANL în municipiile Sibiu și Mediaș și în cele șapte orașe din județ va continua. La ministerul Sănătății s-a discutat deschiderea unor noi linii de finanțare pentru îmbunătățirea condițiilor din spitalelor din jude. Și pentru amenajarea de locuințe pentru medicii tineri. Clădirea construită pentru Centrul de Medicină Preventivă va fi transformată în locuințe pentru tineret.
Șefii Sibiului au obținut de la Ministerul Industriilor promisiuni de rezolvare a problemelor cu utilitățile pentru viitoarele cartiere de locuințe, Reșița, Reșița II și Ștrand II.
Întâlnire în Capitală
Șefii administrației sibiene s-au trezit dis-de-dimineață. Fiecare a plecat spre București cu mașina proprie. S-au întâlnit în Capitală. Au stat, practic, toată ziua la Guvern. S-au întors la Sibiu abia spre seară. În lipsa liderilor locali, activitatea instituțiilor pe care le conduc a fost foarte liniștită.“ (Monitorul de Sibiu, ianuarie 2003)