Asociația Spitalului de Psihiatrie „Dr. Gheorghe Preda“ Sibiu organizează sâmbătă, 23 mai, prima ediţie a conferinţei „Terapii emoţionale şi prin artă“, o manifestare profesională dedicată organizaţiilor societății civile implicate în programe de terapie pentru copii.
Conferința va fi găzduită de Biblioteca Județeană Astra, str. G. Bariţiu nr. 5-7, în intervalul orar 10.00-16.00. Evenimentul se va desfășura cu participarea asociațiilor și fundațiilor care derulează proiecte finanţate prin programul MOL Pentru Sănătatea Copiilor 2014 și se bucură de suportul Bibliotecii Judeţene Astra și al Fundației pentru Comunitate Cluj. „Sunt invitate să participe la lucrări și să ia cunoștință despre metodele de terapie practicate și alte organizații din Sibiu care se preocupă de bunăstarea copiilor cu deficiențe“, a precizat Loredana Diana Botea, președinta Asociației Spitalului de Psihiatrie „Dr. Gh. Preda“ Sibiu.
Proiect pentru copii
Asociația Spitalului de Psihiatrie „Dr. Gh. Preda“ Sibiu, una din câștigătoarele concursului de proiecte lansat în fiecare an de MOL și Fundația pentru Comunitate, se află la cea de-a doua participare la acest program. Ea derulează, din luna ianuarie, proiectul „Spitalul cântător“, prin care 100 de micuți pacienți îngrijiți în secțiile pediatrice ale Spitalului de Psihiatrie din Sibiu se bucură de sesiuni de terapie prin muzică și mișcare prin metoda „Singende Krankenhäuser“. Metodele proiectului încurajează experimentarea lumii sunetelor de către copii, învăţarea non formală, apropierea de instrumente muzicale, tonuri şi ritmuri, incursiuni în culturile şi tradiţiile folclorice ale popoarelor.
Primul din țară
În cadrul conferinței va avea loc și ceremonia de recunoaștere a aderării Spitalului de Psihiatrie „Dr. Gh. Preda“ la rețeaua internațională „Singende Krankenhäuser“, unitatea medicală sibiană devenind, astfel, primul spital din România membru al acestei organizații. „Singende Krankenhäuser“ („Reţeaua internaţională pentru promovarea muzicii în instituţiile medicale“) este o organizaţie cu sediul la Stuttgart, fondată de Wolfgang Bossinger, autorul lucrării „Die heilende Kraft des Singens“ („Puterea vindecătoare a cântatului“). Organizaţia are reprezentanţi în 18 ţări din Europa, America şi Africa, care construiesc treptat o reţea de spitale şi instituţii medicale care doresc să se implice în reprezentații muzicale pentru pacienţi, foşti pacienţi, colaboratori şi persoane interesate de domeniul sănătăţii.
Cu această ocazie, va fi lansat și albumul „Dansează cu mine, visează cu mine“, care conține 13 melodii vindecătoare, traduse în limba română, utilizate în terapiile prin cântat propuse de metoda „Spitalelor Cântătoare“.
Succes ! E necesar, util. Am inceput sa caut in 1996 … Multi dIntre colaboratori mi-au devenit prieteni. Ar fi minunat daca ati impartasi dezbaterile voastre.
Frumoasa initiativa!
Ne-ar interesa achizitionarea Albumului „Dansează cu mine, visează cu mine“ la Pascani, jud. Iasi pentru a-l utiliza in relationarea copiilor si adolescentilor cu sindrom Down, Autism si afectiuni conexe de la Asociatia „SALUT PRIETENI” care a implinit 8 ani de activitati cu multe realizari in plan afectiv si nu numai.
Tot de la Sibiu am primit si Nisipul Kinetic pe care il utilizam cu succes.
Felicitari si succes!
Si organizatia noastra promoveaza terapia prin muzica si am fi interesati de albumul pe care l-ati lansat,cum putem sa-l avem si noi. Va multumim,
Cu stima Maria Anton