Tineri din 25 de judeţe ale României, s-au întâlnit în localitatea Rîu Sadului, între 7 şi 12 februarie, la prima ediţie a Şcolii de Iarnă „Tinerii de Azi – Adulţii de Mâine”, organizată de Asociaţia Generaţiei de Azi.
Alături de tineri au fost trainerii, dar şi o serie de invitaţi speciali. „Obiectivul principal al evenimentului a fost implicarea tinerilor în acțiuni practice și schimburi de experiență, menite să îi ajute pe aceștia să se dezvolte armonios, într-o societate din ce în ce mai pragmatic și multilateral dezvoltată. Școala de Iarnă nu a fost doar un prilej de socializare, ci a avut și o componență cultural-educațională, participând la cursuri de dezvoltare persoală, precum «Leadership şi luarea deciziilor», «Managementul conflictului», «Lobby & Advocacy» şi «Responsabilitate socială», susținute de specialiști recunoscuți la nivel naţional, și nu în ultimul rând de descoperire a talentelor. În cadrul Şcolii de Iarnă, participanţii au putut participa la workshop-uri de muzică, dans, teatru şi pantomimă, fiind singurul eveniment în care dezvoltarea personală se întrepătrunde cu descoperirea talentelor artistice“, au explicat organizatorii. Invitatul special al primei ediţii a fost cântareţul Johnny King, care a susţinut workshop-ul de muzică.
Cinci zile de neuitat
Din cei peste 100 de tineri înscrişi la acest eveniment, au fost selectaţi pe baza aplicaţiilor 65 de participanți cu vârsta cuprinsă între 15 şi 25 de ani, Școala de Iarnă „Tinerii de Azi – Adulții de Mâine“ fiind singurul eveniment de acest gen care reunește elevi și studenți din România. „Şcoala de Iarnă pentru mine a fost un moment de excepţie, mai ales ca am participat la atelierul de muzică, iar coordonatorul acestuia a fost Johnny King, de la care am avut foarte multe de învăţat“, a mărturisit Costin Stan, din Slobozia, participant la eveniment. „Entuziasm, prietenie, cunoaştere, autocunoaştere si redescoperire. Câteva cuvinte esenţiale care descriu foarte bine acest eveniment. Timp de cinci zile, am avut ocazia să cunosc tineri de-a dreptul minunaţi din ţară, tineri care doresc să investească în viitorul lor, ȋn educaţie. Fiind într-o zonă fără semnal la telefon şi cu internet mai puţin, am putut să fim mai aproape unii de alţii, să interacţionăm între noi, să devenim prieteni. Acum, participanţii abia aşteaptă ce-a de-a treia ediţie a Şcolii de Vară de la mare“, a explicat Cristian Tănase, preşedintele Asociaţiei Generaţiei de Azi.