Cercetătorii de la Universitatea Waseda din Japonia au găsit secretul pentru a preveni îmbătrânirea prematură. Un studiu publicat în GeroScience a concluzionat că consumul unei diete echilibrate cu niveluri moderate de proteine poate avea un efect pozitiv asupra sănătății metabolice, citează Adevărul.
Foto: pexels.com
Ca urmare a consumului acestei diete, îmbătrânirea corpului poate întârzia.
Studiul a fost realizat pe seturi de șoareci tineri și de vârstă mijlocie pentru a determina modul în care proteina din dieta unui animal pot avea un impact pozitiv sau negativ asupra sănătății lor. Rezultatele au arătat că șoarecii cu un aport moderat de proteina aveau niveluri mai scăzute de zahăr din sânge și de lipide. Până în prezent, cantitatea ideală de proteine necesară pentru menținerea sănătății metabolice a fost necunoscută.
De-a lungul timpului, echipa de cercetare a observat modul în care diferitele niveluri de proteine au afectat șoarecii pe măsură ce îmbătrâneau. Oamenii de știință, conduși de profesorul asistent Yoshitaka Kondo, au evaluat efectele diferitelor diete asupra greutății mușchilor scheletici, a profilurilor lipidelor hepatice și plasmatice și a profilurilor de aminoacizi din plasmă, arată Men’s Journal.
Cerințele de proteine, diferite pe parcursul vieții
„Cerințele de proteine se schimbă pe parcursul vieții, fiind mai mari la șoarecii reproducători mai tineri, scăzând până la vârsta mijlocie și crescând din nou la șoarecii mai în vârstă, pe măsură ce eficiența proteinelor scade”, a explicat Kondo într-un comunicat al universității. „Același model este probabil să fie observat la oameni. Prin urmare, s-ar putea presupune că creșterea aportului zilnic de proteine în alimentație ar putea promova sănătatea metabolică. În plus, echilibrul ideal de macronutrienți dietetici în fiecare etapă a vieții ar putea extinde, de asemenea, durata de sănătate.”
Continuă AICI: