„Alfabetul fricii. Femeia în arte și în spațiul public” – eveniment la Biblioteca Universitară din Sibiu

În această după-amiază, de la ora 17, la Biblioteca Universității „Lucian Blaga” din Sibiu va avea loc un dialog cu prof. univ. dr. Mihaela Miroiu (SNSPA) și conf. univ. dr. Minodora Sălcudean (ULBS), pe tema „Alfabetul fricii. Femeia în arte și în spațiul public”.

Mihaela Miroiu

Tot în cadrul evenimentului va fi proiectat un film documentar cu/despre Herta Muller, intitulat „Alfabetul fricii”, ca punct de plecare a discuției.

Evenimentul are loc sub egida PEN România și este organizat de revista Transilvania / CNM Astra, alături de Biblioteca Universitară și Departamentul de Studii Romanice al Facultății de Litere și Arte și cu sprijinul Astra Film.

Evenimentul va fi moderat de Radu Vancu și Dragoș Varga.

Mihaela Miroiu este profesor universitar la Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) și a fost numită de președintele Klaus Iohannis membru în Consiliul de conducere al Institutului Cultural Român în 2017. Este conducătoare de doctorat în Științe Politice. Interesele sale de cercetare, precum și cursurile predate în cadrul SNSPA vizează teorii politice, cu precădere teoriile politice feministe, Etică politică, ideologii politice actuale și politici de gen. Mihaela Miroiu este inițiatoarea primului program doctoral de Științe politice din Romania, a primelor cursuri de teorii feministe și a primului masterat de Studii de gen. Ea a fost membră a comisiei de specialitate din CNATDCU între 1999-2003 și vicepreședintă a Comisiei de Științe sociale, președintă a Comisiei de Științe Politice, Juridice, Economice și Administrative, CNATDCU, între 2011-2012. A contribuit, de asemenea, la inițierea organizațiilor non-guvernamentale: Societatea de Studii Feministe AnA și Centrul de Dezvoltare Curriculară și Studii de Gen, FILIA.

Minodora Sălcudean este lector la Departamentul de Jurnalism, Relații Publice, Sociologie și Psihologie (Facultatea de Științe Socio-Umane, ULBS) și trainer în domeniul comunicării. Autoare a volumului Tudor Arghezi. Discursul polemic (Institutul European, Iași, 2009), new media, social media și jurnalismul actual (Editura Tritonic, 2015) și colaborează cu revistele Saeculum și Transilvania. În cercetare, precum și în articolele ei, o preocupă și abordează teme ca: istoria presei, new media & social media, analiza discursului mediatic, mentalități.


Cătălina STANISLAV

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*