„Alerg cu dedicație pentru educație”. Proiect înscris la Maratonul Internațional Sibiu

Proiectul își propune retehnologizarea completă a atelierului de panificație-patiserie a Liceului Tehnologic de Industrie Alimentară ”Terezianum” Sibiu, unde, anual peste 200 de elevi dobândesc cunoștințe teoretice și mai ales abilități și deprinderi practice necesare viitoarei meserii.

Foto: Club Rotary Sibiu

În atelierul de panificatie-patiserie din cadrul micro fabricii liceului, pe lângă activitatea didactică este și o componentă de microproducție, tocmai pentru a putea fi susținută și activitatea profesională. La atelierul micro fabricii învață o meserie elevii cu cerințe educaționale speciale, putând astfel să se încadreze pe piața muncii după absolvirea liceului.

Actualmente utilajele au o vechime de peste 30-40 ani, nemaifiind compatibile cu piața muncii.

Proiectul „Alerg cu dedicație pentru educație” a fost depus de către Clubul Rotary din Sibiu.

Clubul Rotary Sibiu este fondat în 1994 de către Prof. Dr. Paul Philippi, iar în prezent are  46 de membri și peste 100 proiecte de la înființare. Ariile de interes ale clubului sunt: sistemul educațional, sprijinirea persoanelor cu dizabilități și nevoi speciale, centrele cu cerințe educaționale speciale, sănătatea și cultura.

„ Liceul ”Terezianum” Sibiu are 678 elevi, 75 cadre didactice și personal calificat pentru învățământul tehnic de specialitate în domeniul industriei alimentare. Peste 80% dintre elevii liceului reușesc să se angajeze la terminarea studiilor, pentru care se pregatesc si se certifică într-o meserie căutată pe piața muncii: brutar, patiser, cofetar. Liceul ”Terezianum” Sibiu este singura unitate școlară de profil industrie alimentară din Sibiu și regiunea de centru a țării, unde și elevii cu cerințe educaționale speciale își pot continua traseul educațional după finalizarea școlii gimnaziale. Misiunea Rotary Club Sibiu este să retehnologizeze /modernizeze atelierul de panificație-patiserie din cadrul liceului (utilajele actuale au peste 40 de ani vechime), ajutând atât elevii de aici să învețe o meserie căutată pe piața muncii cât și companiile care activează în industria alimentară în vederea angajării elevilor care termină studiile” se arată în prezentarea care însoțește proiectul Rotary Club.

Pentru acest proiect inițiatorii și-au propus un target de 50 000 de lei.

Până în prezent pentru acest proiect s-au înscris 7 alergători.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*