Alegeri ULBS: Prima dezbatere din istorie n-a fost istorică!

Prima dezbatere a candidaților pentru funcția de rector din istoria Universității „Lucian Blaga“ a fost organizată, aseară, în Aula Magna, la inițiativa studenților și prin implicarea acestora.

Cei cinci candidați au avut ocazia să își prezinte viziunea de dezvoltare a Universității și detaliile semnificative din programele lor de management, să dea ochii cu studenții dincolo de spațiul de învățământ și nu au fost scutiți de întrebările venite din partea tinerilor electori.

Una dintre cele mai importante provocări lansate de public pentru toți candidații a fost să realizeze o scurtă prezentare a ULBS și a orașului Sibiu într-o limbă de circulație internațională. Deși ne-am fi așteptat la un discurs original al fiecărui candidat și fiecare să puncteze în detrimentul celorlalți, prin soluții concrete, dezbaterea a semănat mai degrabă cu o masă rotundă, la care s-au așezat componenți ai aceleiași echipe, bătătorind, în majoritatea timpului, vechile cărări departe de idei inovative. Faptul că au ocupat cu toții, până acum, funcții de conducere în ierarhia ULBS pare să fi uniformizat într-o bună măsură discursul, inițiativele și perspectivele de care instituția are nevoie pentru a-și spori relevanța în mediul academic românesc și internațional.

Necesitățile concrete ale studenților i-au trezit la realitate, pe parcursul dezbaterii apărând propuneri directe legate de îmbunătățirea condițiilor de învățământ și de cazare, asistență medicală, orientare în carieră, oportunități de petrecere a timpului liber, integrarea studenților în comunitate, facilități sociale, schimburi de experiență și mobilități.

  • Livia Ilie: Universitatea trebuie să devină un motor de dezvoltare al comunității. Are nevoie de o strategie de deschidere către comunitate și către dialog cu mediul economic, autorități și universități din România și din străinătate. Vrem să construim parteneriate viabile pentru extinderea cercetării.
  • Liviu Mihăescu: Alegerile ULBS reprezintă șansa prin care putem aduce o schimbare de mentalitate, relații, identificarea problemelor și găsirea soluțiilor.
  • Daniela Preda: Conceptul „casa universitară“ include toate propunerile pentru perspectiva universității. Această perioadă a fost o lecție foarte importantă pentru mine. Am crescut în această universitate și să știți că îmi pasă! Dacă voi ajunge rector, voi aplica principiul binelui pentru omul din universitate și voi respecta pe toată lumea.
  • Marian Țiplic: Universitatea noastră trebuie să fie o familie, să interacționăm în armonie și cu un scop comun: de a transforma universitatea noastră într-una de top.
  • Sorin Radu: Mi-am propus un plan ambițios, focusat pe nevoile Universității. El vine din cunoașterea organizației. Am văzut Universitatea cu bune și cu rele, am rămas fidel. Împreună vom putea construi un viitor liniștit, chiar dacă apele acum sunt tulburi. Universității îi trebuie o scânteie, un sânge proaspăt!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*