Agonie şi extaz pentru CSU Atlassib Sibiu

CSU Atlassib a câștigat meciul cu Phoenix Galați, după prelungiri, cu scor 85-80. Dar bucuria sibienilor a fost umbrită de înfrângerea suferită în faţa baschetbaliştilor de la SCM U Craiova.

CSU Atlassib Sibiu a câștigat meciul cu nou promovata Phoenix Galați, după ce, la finalul celor 40 de minute regulamentare, scorul a fost 73 egal și a fost nevoie de prelungiri pentru a se stabili învingătoarea. Sibienii au reușit, în final, să își atribuie victoria, în fața unei săli arhipline, scor 85-80 (17-18, 21-19, 15-18, 20-18, 12-7). Așa cum se așteptau sibienii, meciul cu echipa lui Bojovic, fostul căpitan al CSU în sezonul trecut, a fost unul echilibrat. Oaspeții au început bine meciul, au și condus pe parcursul lui, însă elevii lui Fleșeriu au luptat până la capăt și nu le-au dat șansa gălățenilor să facă câștige. Această victorie este a treia consecutivă din retur și menține echipa galben-albastră în calculele pentru prima grupă valorică.

Sub presiune

La finalul meciului, tehnicianul a explicat situaţia echipei. „Am jucat slab din cauza presiunii rezultatului sau presiunii că ne calificăm sau nu în primele 6, faptului că ne tot uităm, tot așteptăm să fim o dată acolo. Trebuie să reamintesc: noi am plecat de la situația în care nimeni nu se aștepta să câștigăm foarte multe meciuri, poate chiar să ne batem la retrogradare, și acum visăm să fim în primii 6 și fiecare victorie pe care o facem, tot așteptăm să spunem că suntem în primii 6. Nici în cazul în care am mai face încă o victorie nu e sigur. Ne mai trebuie două victorii ca să fim sigur în primii 6 și, oricum, și dacă – Doamne dă! – am ajunge acolo, nu înseamnă că e gata campionatul. Cred că este o presiune pe jucători, presiune care și-o pun singuri, nu clubul, nu eu. Ei vor, simt că pot, vor să ajungem acolo, să impresioneze și pentru sezoanele următoare, managementul nostru sau al altora și, când vrei prea mult, câteodată nu îți ies meciuri bune. De aceea am jucat așa stresați. La antrenamente am avut o săptămână foarte bună, am marcat foarte bine și de la distanță și semidistanță, dar în meci nu am reușit și de aceea am ajuns în prelungiri. Mă bucur că am câștigat, arătăm că avem un antrenor cu pregătirea fizică ce face treabă bună și mereu câștigăm în sfertul patru. Sper să continuăm așa”, a explicat Dan Fleșeriu, antrenorul principal al CSU Atlassib Sibiu. Pentru CSU Atlassib Sibiu au marcat: Calotă 23p, Mijajlovic 18p, Hardy 16p, Paul 13p, Lalovic și Harrison câte 6p, Păun 2p, Gilbert 1p.

Înfrângere la Craiova

Pe de altă parte, CSU Atlassib Sibiu a suferit o înfrângere la Craiova, dar se menține cu șanse pentru primele 6 locuri în clasament. Partida dintre SCM U Craiova și CSU Atlassib Sibiu s-a încheiat 94-83 (31-13, 14-20, 18-20, 31-30). Sibienii lui Dan Fleșeriu au început greu meciul din Sala Polivalentă Craiova, gazdele au profitat de acest lucru și s-au distanțat considerabil. Eforturile sibienilor din minutele care au urmat au dus la o apropiere la 3 puncte, in sfertul al treilea, dar oltenii, presați de dorința de victorie, au reușit să se distanțeze din nou. „A fost un meci în care noi am început foarte slab, pe fondul agresivității adversarilor, noi nu am avut răspuns în timp util, iar apoi am alergat tot meciul după ei. Nu am putut reveni. În plus, în primul sfert am luat repede faulturi la Calotă și Hardy, iar apoi a trebuit să le ducem tot meciul. Craiova are totuși o echipă foarte valoroasă, care probabil va fi în primii 6. Sper că și noi, împreună cu ei, și vom mai avea ocazia să mai jucăm cu ei. Pe Harrison nu l-am folosit astăzi, pentru că s-a accidentat la ultimul meci și nu era complet refăcut, așa că am preferat să nu risc să nu poată juca sâmbătă, la meciul cu Mediașul”, a arătat Fleșeriu.

Derbi județean

În etapa următoare, CSU primește vizita celor de la Gaz Metan Mediaș, sâmbătă, 6 februarie, de la orele 18.00, la Sala Transilvania.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Descoperă mai multe la Ziarul Mesagerul de Sibiu

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura