În cadrul proiectului ETOS Agnetheln, la Agnita se va desfășura, în luna noiembrie, concursul de miniproiecte ale elevilor, cu titlul ”Ce pot face eu pentru orașul meu?”. Concursul este implementat de Asociația de Părinți și Școala Gimnazială G.D.Teutsch Agnita și cofinanțat de Primaria Orasului Agnita și Consiliul Local Agnita.
Concursul se va finaliza cu un eveniment de promovare la Casa de Cultură ”larion Cocișiu” Agnita, în perioada 25 noiembrie – 4 decembrie. Echipele câștigătoare vor beneficia de de o excursie gratuită la Alba-Iulia de Ziua. De asemenea, tot în cadrul proiectului va fi amenajată, în cadrul Școlii Gimnaziale G.D.Teutsch Agnita, o sală de proiecte ETOS proaspăt renovată, dedicată creării unei școli de proiecte pentru copii, o comunitate de practică, începând cu anul școlar următor.
Apel pentru donații
Printre cele 24 de miniproiecte depuse în competiție, elevii clasei a VI-A au săptămâna viitoare unul dintre cele mai grele examene din viața lor de până acum: să convingă oamenii buni să doneze pentru copiii mai puțin norocoși decât ei. Astfel, au lansat o campanie de colectare de bunuri pentru copiii din familii defavorizate din orașul Agnita și satul Coveș limitrof.
Beneficiarii vor fi minim 10 familii, sau amai multe, în funcție de generozitatea donatorilor. Toate familiile beneficiare sunt pe lista Serviciului de Asistență Socială Agnita, având între 1 și 6 copii, cu vârste cuprinse între 3 luni și 12 ani.
Colectarea donațiilor va avea loc săptămâna viitoare, în perioada 14-18 noiembrie 2022, de luni până vineri, între orele 8.30 și 14.30, la Școala Teutsch – Corpul B (fosta școala 3) str. Mihai Viteazu Nr. 83 Agnita (la portar).
Se pot dona hăinuțe și încălțăminte de copii, rămase mici, pături, prosoape, săpun, șampon, scutece (Pampers) de unică folosință pentru bebeluși, plușuri, jocuri, jucării adecvate categoriei de vârstă menționate mai sus, rechizite școlare, cărți de povești sau de colorat (necolorate) sau pungulițe-cadou cu dulciuri de Moș Nicolae (cumpărate sau de casă), alimente neperisabile (lapte la cutie, cereale pentru copii, ceai, făină, mălai, ulei, zahăr, cartofi, legume de iarnă, zacuscă, dulcețuri, murături, pâine etc.), felicitări de Crăciun, brăduți artificiali și decorațiuni de Crăciun, medicamente de uz general, eliberate fără prescripție medicală, în termenul de valabilitate.