Mitropolitul Ardealului, ÎPS Laurenţiu Streza, le-a dăruit consilierilor judeţeni câte o agendă pentru 2019, în care le-a cerut să îşi noteze fiecare, zilnic, câte trei fapte bune.
„Noi v-am adus simbolic, un dar care ţine de Cronos, de calendar. Calendarul ar putea să fie tabelul matematic care ne conştientizează pe noi că nu suntem stăpâni aici şi suntem pelerini. Suntem trecători. V-am dat câte un calendar din acela mare, foaie, care are imaginea completă, dar v-am dat, în plasa pe care aţi primit-o de la Consiliul Judeţean, acolo a fost o imixtiune a noastră… s-a pus şi o agendă de aceasta, cu trei fapte bune. Aşa îi zicem noi la cărticica aceea, pentru că în fiecare zi sunt trecute trei spaţii, unde pot să fie trecute trecute trei activităţi din ziua respectivă şi sunt fapte bune. Cei care aveţi mai multe – şi la conducere le-am lăsat mai multe, pentru că nu au doar trei pe zi, au mai multe. Nu ştiu dacă le acoperim pe toate, dar mai avem de rezervă“, le-a spus ÎPS Laurenţiu Streza consilierilor judeţeni şi conducerii Consiliului Judeţean Sibiu, miercuri, la ultima ședință ordinară din acest an, relatează Agerpres. Preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Daniela Cîmpean, l-a asigurat pe mitropolit că toţi consilierii judeţeni fac mai mult de trei fapte bune pe zi.
Catedrală, dar și spital
Cu aceeași ocazie, ierarhul a declarat că nu este nevoie doar de catedrale, ci şi de spitale şi de doctori, el cerând consilierilor judeţeni să facă tot posibilul pentru construcţia unui nou spital de urgență. „Se tot vorbeşte când se realizează câte ceva în cadrul Bisericii de ce se face, când nu se realizează, e bine să ne spună de ce nu facem. Dar sintagma catedrale – spitale, s-a făcut catedrala şi o să vedeţi, că toţi cei care au contestat, vor ajunge să se laude după aceea, că avem şi noi o catedrală naţională care s-a ridicat într-un an de Centenar. Dar că e nevoie de spitale, clar. E nevoie şi de doctori“, a spus ÎPS Laurenţiu, citat de Agerpres. Mitropolitul i-a îndemnat pe politicienii locali să se unească pentru acest proiect. „Şi dacă ideea aceasta a unui spital municipal trebuie să fie sprijinită şi îmbrăţişată de toţi, eu nu cred că nu o să putem cu toţii împreună să lăsăm ceva în urma noastră, ceva care va rămâne după noi nu doar ca o simplă amintire, ci ca pe faptă bună. Ce frumos ar fi, un spital nou!“, a mai spus ÎPS Laurenţiu Streza.