Activități desfășurate sub egida “Luna plantării arborilor” la Ocolul silvic Sibiu. ROMSILVA – Contează pentru viitor (P)

Cu ocazia derulării acțiunilor dedicate “Lunii plantarii arborilor” sub sloganul Regiei Naționale a Pădurilor ROMSILVA – Contează pentru viitor, Direcția Silvică Sibiu prin Ocolul silvic Sibiu, în colaborare cu Green Smart Electric SRL și Atelier MI Concept-Design SRL-D reprezentate de Petra Radu și Ioana Mohanu au organizat sâmbătă, 31 martie 2018, o amplă acțiune de plantare puieți în zona Veștem-Tufari la care au participat 100 de voluntari și 200 de copii de la Asociația WeHelp Sibiu, Liceul de Arte Sibiu, Școala Gimnaziala Regina Maria, Liceul Teoretic ”Onisifor Ghibu” și Școala Gimnazială Veștem.

Acțiunea a avut loc sub îndrumarea și coordonarea de specialitate a personalului silvic din cadrul Ocolului Silvic Sibiu, a șefului de ocol ing. Sbârcea Silviu și a responsabilului cu activitatea de regenerare a pădurilor, ing. Giurcă Sebastian. Silvicultorii le-au explicat participanților, atât teoretic cât și practic, modul în care trebuie efectuate lucrările astfel încât să fie asigurată prinderea puieților și dezvoltarea lor corespunzătoare.

S-au plantat 6.000 de puieți de gorun și 1.500 puieți de paltin de munte, pe 1,5 hectare.

La sfârșitul zilei, fiecare participant a primit un certificat de viitor care cuprinde coordonatele geografice ale zonei de desfășurare a activității, astfel că vor putea reveni peste ani să vadă modul în care s-a dezvoltat pădurea plantată de ei.

Ocolul silvic Sibiu va mai organiza și alte acțiuni de plantare de puieți în colaborare cu Arhiepiscopia Ortodoxă Română Sibiu, SC Schwarz Gruppe Int SRL, Liceul Teoretic “Onisifor Ghibu” și Liceul Tehnologic Avram Iancu, în zona Gușterița –Sibiu, în baza protocoalelor deja încheiat între aceștia și Direcția silvică Sibiu.

În campania din această primăvară, Ocolul Silvic Sibiu va împăduri o suprafață de 41,42 ha, fiind plantați un număr de 198.700 de puieți din speciile gorun, stejar, paltin de munte, frasin, molid și brad.

De asemenea, se vor repica 45.000 puieți de molid produși în solar și se va semăna un ar cu sămânța de molid în solar.

Activitățile desfășurate sub egida “Luna plantării arborilor” au un scop educativ, de conștientizare a tinerei generații cu privire la importanța gospodăririi durabile a fondului forestier național și a protecției mediului înconjurător.


ADVERTORIAL

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*