ACŢIUNI PENTRU SIGURANŢA COMUNITĂŢII

În perioada 28 – 30 august, peste 300 de poliţişti vor acţiona, la nivelul judeţului Sibiu, pentru prevenirea faptelor antisociale, siguranţa şi fluenţa traficului rutier şi pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice. O atenţie în plus este acordată locurilor de agrement, dar şi celor în care sunt desfăşurate evenimente sportive şi culturale.

Peste 300 de poliţişti din structurile de ordine şi siguranţă publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale, precum şi din celelalte structuri ale I.P.J. Sibiu acţionează în acest sfârşit de săptămână pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice, pentru siguranţa traficului rutier şi depistarea celor care comit fapte antisociale.

Activităţile sunt menite să combată violenţa, furturile (din autoturisme, genţi), comerţul ilicit, cerşetoria. De asemenea, prioritară este şi creşterea gradului de siguranţă a cetăţenilor în traficul rutier, ceea ce conduce la utilizarea intensivă a tuturor dispozitivelor de înregistrare şi măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor pe drumurile publice.

Sunt monitorizate în special traseele de deplasare către staţiunile turistice şi zonele de agrement din judeţul Sibiu, precum şi drumurile naţionale şi europene.
Se urmăreşte prevenirea producerii de accidente rutiere generate de viteza excesivă sau neadaptată, de neacordarea de prioritate şi de indisciplina pietonilor.

Întrucât, în acest weekend, judeţul Sibiu este gazda mai multor evenimente culturale – Festivalului Medieval „Cetăţi Transilvane” Sibiu, Festivalul Brânzei şi al Ţuicii Răşinari, la nivelul inspectoratului au fost dispuse măsuri în vederea asigurării şi menţinerii ordinii şi liniştii publice pentru ca cetăţenii să se bucure de aceste evenimente. Totodată, poliţiştii rutieri vor acţiona pentru asigurarea fluenţei traficului rutier.

* * *

Pentru siguranţa dumneavoastră, poliţiştii recomandă:
– Aveţi grijă de bunurile pe care le aveţi asupra dumneavoastră când vă aflaţi în mulţime;
– Este bine să fiţi prudenţi în relaţiile cu persoanele cunoscute întâmplător;
– Este riscant să acceptaţi băutură, ţigări sau alimente de la persoane pe care nu le cunoaşteţi ori pe care le-aţi întâlnit de puţin timp;
– Nu trebuie să răspundeţi la provocări cu violenţă. Conflictele trebuie evitate;
– Alcoolul în exces vă poate angrena în dispute verbale ce pot avea consecinţe nefaste;
– În cazul în care observaţi că unele persoane organizează jocuri de noroc clandestine, sesizaţi, de îndată, poliţiştii;
– Dacă aţi ales să dormiţi la cort, este de preferat să campaţi în spații special amenajate. În cort nu trebuie lăsate bunuri de valoare;
– Este preferabil să nu parcaţi în imediata apropiere evenimentului, ci în parcări amenajate. În autoturisme nu trebuie lăsate la vedere bunuri de valoare!
– Dacă vă însoţesc copiii, nu îi lăsaţi nesupravegheaţi;
– Cei mici este bine să cunoască numele complet al părinţilor, numărul de telefon, precum şi adresa de domiciliu, deoarece, la astfel de evenimente, riscul de a se rătăci creşte;
– În situaţia în care sunteţi martori ai unor fapte antisociale sau victime ale unor infracțiuni, nu ezitaţi să vă adresaţi celui mai apropiat poliţist sau să apelaţi gratuit numărul unic de urgenţă 112!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*