Acțiuni educative desfășurate de personalul silvic

În cadrul manifestărilor desfășurate sub egida „Lunii plantării arborilor”, a proiectului educațional cuprins în CAEJ 2018 – 2019, în data de 6 aprilie, la Școala gimnazială nr. 4 Sibiu a avut loc concursul GEO SLIM 4. Una din probele de concurs a fost recunoașterea speciilor forestiere, probă pentru care echipele participante s-au pregătit conștiincios. Personalul silvic care s-a alăturat acestui proiect a apreciat preocuparea și interesul elevilor și a prezentat rolul și importanța  pădurii – „Pădurea, uzina vie“ – protejarea pădurii ca ecosistem. La această acțiune a participat un număr de 60 elevi.

În data de 5 aprilie, colectivul Ocolului Silvic Valea Cibinului – Săliște a participat la executarea lucrărilor silvice specifice acestei perioade, respectiv semănarea solarului de la Tocile. S-au semănat 130 de metri pătrați cu semințe de molid și 10 metri pătrați cu semințe de larice.

În campania din această primăvară, Ocolul Silvic Valea Cibinului Săliște împădurește 13 hectare, plantații integrale și completări cu puieți din speciile molid, larice în zona de munte, salcâm  în terenuri degradate din zona colinară. De asemenea, s-au repicat 120.000 bucăți de puieți de molid și 18.000 de bucăți larice  produși în solarul Tocile. Solarul din cadrul pepinierei Tocile, cu o suprafață de 140 de metri pătrați, a fost semănat cu sămânță de molid și larice. „Tot în cadrul pepinierei Tocile, producem puieți ornamentali într-o gamă variată de specii, venind în sprijinul iubitorilor de natură și de frumos, prieteni ai pădurii“, au declarat reprezentanții Direcției Silvice Sibiu.

În cadrul protocolului încheiat cu Liceul „Ioan Lupaș” din Săliște, elevii, ca și în anii anteriori, vor vizita Muzeul Silviculturii, muzeu situat în incinta sediului de Ocol de la Săliște. Muzeul este un arc peste timp, este locul unde trecutul se îmbină cu prezentul. Un mare sâmbure de adevăr este cuprins în motto-ul „Fără rădăcini nu poți înflori”. Muzeul este deschis pentru publicul larg, turiști români și străini, oaspeți ai meleagurilor săliștene.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Descoperă mai multe la Ziarul Mesagerul de Sibiu

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura