Acord în cazul polițistului local care a cerut 600 de lei mită

Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de polițistul local acuzat de trafic de influență. S-a dispus control judiciar pe o durată de 60 de zile, informează prim- procuror Ion Veştemean, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

După punerea în mișcare a acțiunii penale, inculpatul, recunoscând și regretând comiterea faptei de corupție de care era acuzat, a cerut încheierea unui acord.

Astfel, pe 6 ianuarie, s-a încheiat între procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu şi inculpat acordul de recunoaştere a vinovăţiei cu privire la:

  • Condamnarea la o pedeapsă de 2 (doi) ani închisoare pentru trafic de influență.
  • Aplicarea pedepselor complementare: interzicerea exercitării dreptului de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, și respectiv interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pe o perioadă de 3 ani de la data rămânerii definitive a hotărârii de condamnare;
  • Aplicarea pedepselor accesorii: interzicerea exercitării dreptului de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, și respectiv interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, de la data rămânerii definitive a hotărârii judecătorești de condamnare și până la executarea pedepsei;
  • Aplicarea altor prevederi:
    • suspendarea executării pedepsei rezultante sub supraveghere pe o durată de 3 ani;
    • stabilirea măsurilor de supraveghere pe care inculpatul are obligația de a le respecta pe perioada termenului de supraveghere, prev. de art.93 alin. 1 lit. a-e C.pen., respectiv:
      1. să se prezinte la Serviciul de Probațiune de pe lângă Tribunalul Sibiu, la datele fixate de acesta,
      2. să primească vizitele consilierului de probațiune desemnat cu supravegherea sa,
      3. să anunțe, în prealabil, schimbarea locuinței și orice deplasare care depășește 5 zile,
      4. să comunice schimbarea locului de muncă,
      5. să comunice informații și documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existență;
    • stabilirea obligației inculpatului să urmeze un curs de pregătire școlară ori de calificare profesională;
    • stabilirea a obligației inculpatului de a presta 90 de zile de muncă în folosul comunității pe parcursul termenului de supraveghere.
    • i se va atrage atenția inculpatului asupra consecințelor nerespectării măsurilor de supraveghere și ale săvârșirii de noi infracțiuni în cursul termenului de supraveghere;
    • inculpatul va achita cheltuielile judiciare avansate de stat (cheltuielile judiciare în timpul urmăririi penale sunt în cuantum de 1.000 de lei).

Pe parcursul cercetărilor, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, au beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliţie judiciară din cadrul Serviciului Judeţean Anticorupţie Sibiu şi a lucrătorilor de poliţie din cadrul Brigăzii Operațiuni Speciale Alba Iulia.

Polițistul local acuzat ar fi cerut 600 de lei mită ca să intervină pe lângă funcționari pentru emiterea unei autorizații.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*