A început campania. De consultări publice

Primarul interimar Astrid Fodor s-a întâlnit, în această săptămână, cu locuitorii cartierelor Hipodrom și Vasile Aaron, în cadrul celei de-a treia etape de consultări publice în scopul definitivării Strategiei de Dezvoltare Urbană Durabilă a municipiului Sibiu pentru perioada 2015-2023.

Fodor intalnire cetateni HipodromMarți, 2 februarie, a avut loc prima întâlnire cu cetățenii în scopul elaborării strategiei de dezvoltare a Sibiului pentru următorii ani. Întâlnirea a avut loc la Colegiul Economic „George Barițiu“, invitați fiind sibienii care locuiesc în cartierele Hipodrom I și II. „Le mulțumesc celor care au participat pentru timpul acordat și pentru implicare. Mă bucur că au înțeles importanța acestor întâlniri în urma cărora dacă primim chiar și o singură idee bună de proiect este un câștig pentru noi. Pentru Primărie și pentru mine a fost foarte important acest contact direct pentru că am aflat problemele cu care sibienii din aceste cartiere se confruntă zilnic și putem astfel să încercăm să găsim soluții“, a mărturisit Fodor.

„Am întâlnit oameni implicați“

Miercuri, s-a desfășurat întâlnirea cu cetățenii din cartierele Hipodrom III și IV, cu scopul de a afla părerea acestora despre dezvoltarea cartierului lor, dar și a întregului oraș pentru următorii ani. „Am întâlnit oameni implicați, oameni care doresc să contribuie la schimbarea în bine a cartierului și a orașului. O parte dintre problemele ridicate referitoare la reparații de străzi, rețele și platforme de colectare a deșeurilor își vor găsi rezolvare într-un termen rezonabil, unele lucrări fiind bugetate chiar anul acesta. Pentru restul vom încerca să găsim soluții“, a promis edilul-șef. Următoarea întâlnire a avut loc aseară, la Școala gimnazială „Regele Ferdinand“, de pe strada Șureanu, cu locuitorii din Vasile Aaron.

11 întâlniri în februarie

Întâlniri cu cetățenii urmează și în celelalte cartiere ale orașului: Turnişor, Ţiglari – Tineretului – Veterani – Terezian, Guşteriţa, Valea Aurie – Calea Poplăcii – Tilişca, Ştrand I – Ştrand II, Lazaret – Reşiţa, Trei Stejari, Oraşul de Sus, Oraşul de Jos, Iosefin. Programul următoarelor întâlniri va fi publicat pe www.sibiu.ro/index.php/primaria/dezvoltarea_economica, în mass media şi în spaţiile de afişaj din oraş. Municipalitatea și partenerii săi în elaborarea acestui document, Fundația Heritas și Camera de Comerț și Industrie Sibiu, au stabilit un număr de 11 întâlniri care vor avea loc pe parcursul lunii februarie, grupând cartierele orașului. Concluziile întâlnirilor vor fi consemnate, iar proiectele fezabile și viabile vor fi introduse în Strategia de Dezvoltare Urbană Durabilă a municipiului Sibiu pentru 2015 – 2023, alcătuită din direcții de dezvoltare și proiecte concrete care vor fi finanțate din bugetul local și din alte surse atrase nerambursabile și rambursabile.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*