Noul locaş de cult al Parohiei Sibiu-Dealu Ocnei a fost târnosit în Duminica Înfricoşătoarei Judecăţi de Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, scrie mitropolia-ardealului.ro.
Biserica „Naşterea Maicii Domnului” şi „Sfântul Ierarh Andrei Şaguna, Mitropolitul Transilvaniei” a fost construită în perioada 2012-2022, în cartierul Viile Sibiului, unde locuiesc aproximativ 70 de familii. Până la construirea bisericii, slujbele religioase din parohie au fost săvârşite într-o capelă amenajată în fosta grădiniţă a comunităţii.
Prin eforturile preotului paroh Ovidiu Ioan Craiu, s-a ridicat noul locaş de cult, care a fost pictat în tehnica fresco de pictorii Ioan-Aurel Stăniț și Mircea Apostol. Iconostasul bisericii este din lemn sculptat, iar icoanele acestuia au fost realizate de către pictorul Serghei Zincenco.
În soborul slujitor, alături de Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Laurenţiu s-au aflat preotul Ioan Coşa, protopopul de Sibiu, preotul paroh Ovidiu Ion Craiu şi alți slujitori ai sfintelor altare.
După slujba de târnosire, ierarhul şi soborul de preoţi şi diaconi au săvârşit Sfânta Liturghie. În cuvântul de învăţătură, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Laurențiu a vorbit credincioşilor despre învăţăturile pe care ni le transmite Evanghelia din Duminica Înfricoşătoarei Judecăţi.
Recunoştinţă ctitorilor
La finalul Sfintei Liturghii, preotul paroh Ovidiu Ion Craiu a fost hirotesit iconom stavrofor.
Preotul Ovidiu Ion Craiu i-a mulțumit ierarhului pentru binecuvântarea adusă în mijlocul comunității, iar în semn de prețuire și de mulțumire i-a oferit o icoană a Maicii Domnului și un buchet de flori. Preotul paroh a prezentat etapele construirii locaşului de cult, amintind şi lucrările pe care comunitatea le va face în viitorul apropiat: mobilierul, amenajările exterioare, capela mortuară.
În încheiere, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Laurențiu a acordat Ordinul Ctitoricesc „Mitropolit Ioan Metianu” pentru laici primarului municipiului Sibiu, Astrid Fodor, doamnei Simona Sas şi domnilor Gheorghe Cătălina şi Vasile Ivăncuş, precum şi arhitectului Teodor Turcu, arhitecta Oana Potochină, ing. Radu Hosu şi lui Aurel Stăniţ. Au fost acordate acte de cinstire binefăcătorilor care au ajutat la finalizarea lăcașului de cult.