De luni, 7 septembrie, universitatea sibiană își deschide din nou porțile tuturor celor care doresc să-și perfecționeze studiile de licență sau masterat.
Tinerii au la dispoziție atât locuri bugetate, precum și un portofoliu generos de programe de studiu plătite.
„Universitatea «Lucian Blaga» din Sibiu va scoate la concurs, în sesiunea de admitere septembrie 2020, un număr de 409 locuri bugetate pentru studiile de licență (121 de locuri) și masterat (288 de locuri). În privința locurilor cu taxă, ULBS mai are disponibile 1.026 pentru licență și 914 la master“, ne-a declarat Teodor Boantă, purtătorul de cuvânt al instuției de învățământ superior locală.
Admitere online
La fel ca și la sesiunea din iulie, procedura de admitere se va desfășura online, iar înscrierile vor începe, la majoritatea facultăților, în 7 septembrie, excepție făcând Facultatea de Medicină, unde perioada admiterii este 17-20 septembrie. Calendarul admiterii pentru fiecare specializare în parte poate fi consultat la adresa https://admitere.ulbsibiu.ro/wp-content/uploads/documents/2020/Calendar%20admitere%202020.pdf.
Cei care doresc să se înscrie la una din specializările oferite de facultățile din cadrul ULBS au la dispoziție oferta educațională completă pe site-ul universității: https://admitere.ulbsibiu.ro/
Toate specializările Universității „Lucian Blaga” sunt acreditate sau autorizate să funcționeze de către Ministerul Educației și Cercetării, Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Superior (ARACIS) acordând instituției sibiene, la ultima evaluare, cel mai înalt calificativ – Grad de Încredere Ridicat.
ULBS are „lipici“ la boboci
Universitatea din Sibiu a înregistrat în luna iulie a acestui an cea mare rată de succes în procesul de admitere din ultimii ani. „Datorită vouă, candidaților, Universitatea «Lucian Blaga» din Sibiu a avut cea mai bună admitere din ultimii ani, cu o creștere de peste 22% a numărului de candidați înscriși în raport cu anul precedent (de la 5.980 în sesiunea iulie 2019 la peste 7.300 în sesiunea iulie 2020). Iar înscrierile nu s-au încheiat încă! Așa cum ați putut vedea deja, cei mai mulți dintre voi ați fost declarați admiși la cel puțin unul dintre programele universității noastre. Vă mulțumim și sperăm că veți alege să rămâneți alături de noi și mai departe, confirmându-vă locul și devenind astfel efectiv studenți ULBS. În acest caz, indiferent de specializarea pe care o veți alege, veți avea ocazia să studiați alături de un corp profesoral dedicat muncii, atent la nevoile voastre și deschis la dialog. Vă promitem că va fi o experiență – profesională și, în sens larg, de viață – pe care nu o veți regreta“, a fost mesajul transmis de prof. univ. dr. Sorin Radu, rectorul instituției de învățământ, după sesiunea din iulie.
Urmărind situația înscrierilor din prima sesiune de admitere, s-a putut ușor constata că cea mai râvnită facultate a rămas cea de Științe Socio-Umane, unde pentru studiile de licență zi, master și licență ID/IFR s-au depus aproape 1.800 de dosare. Pe locul doi în topul preferințelor a rămas Facultatea de Inginerie, cu peste 1.000 de candidaturi, urmată îndeaproape de Facultatea de Științe Economice cu 925 de dosare online înregistrate. Cele mai puține înscrieri pentru examenul de admitere s-au înregistrat la Facultatea de Teologie, respectiv 55 de dosare.
Repartizarea locurilor pe facultăți pentru sesiunea de admitere septembrie 2020
TEOLOGIE:
Licență – 54 locuri (din care 16 locuri fără taxă)
Master – 23 de locuri (din care 1 loc fără taxă)
DREPT:
Licență – 201 de locuri (din care 0 de locuri fără taxă)
Master – 170 de locuri (din care 80 locuri fără taxă)
LITERE ȘI ARTE:
Licență – 154 locuri (din care 18 locuri fără taxă)
Master – 66 de locuri (din care 8 locuri fără taxă)
SOCIO-UMANE:
Licență – 391 de locuri (din care 20 locuri fără taxă)
Master – 255 de locuri (din care 27 locuri fără taxă)
INGINERIE:
Licență – 75 de locuri (din care 39 locuri fără taxă)
Master – 435 de locuri (din care 159 locuri fără taxă)
ȘTIINȚE:
Licență – 68 de locuri (din care 18 locuri fără taxă)
Master – 42 locuri (din care 13 locuri fără taxă)
MEDICINĂ:
Licență – 39 locuri (din care 0 locuri fără taxă)
Master – 150 de locuri (din care 0 locuri fără taxă)
ȘTIINȚE AGRICOLE, INDUSTRIE ALIMENTARĂ ȘI PROTECȚIA MEDIULUI:
Licență – 129 de locuri (din care 10 locuri fără taxă)
Master – 45 de locuri (din care 0 locuri fără taxă)
ȘTIINȚE ECONOMICE:
Licență – 36 de locuri (din care 0 de locuri fără taxă)
Master – 16 locuri (din care 0 de locuri fără taxă)
ÎNVĂŢĂMÂNTUL LA DISTANŢĂ ŞI ÎNVĂŢĂMÂNTUL CU FRECVENŢĂ REDUSĂ:
Licență – 737 de locuri
Master – 165 de locuri
Dana MUNTEANU