Neurochirurgii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, împreună cu medici în specialitatea Reabilitare Medicală şi specialitatea Neurologie din cadrul celei mai mari unităţi sanitare din judeţ, participă, în perioada 26-27 noiembrie, la cea de-a doua ediţie a simpozionului „Reabilitarea neurologică în patologia neurologică şi neurochirurgicală”
Simpozionul este organizat de Aria Clinic, sub patronajul ULBS Sibiu şi în colaborare cu SCJU Sibiu, prin intermediul dr. Mircea Vicenţiu Săceleanu, medic primar neurochirurg, doctor în ştiinţe medicale, cadru asociat al ULBS şi medic şef al Secţiei Clinice Neurochirurgie a SCJU Sibiu, în calitate de preşedinte al comitetului de organizare. În organizare sunt implicaţi, de asemenea, şi studenţii Cercului de Neurochirurgie Sibiu, condus de Săceleanu. „După experienţa pozitivă şi deosebit de utilă pe care am acumulat-o la ediţia din anul 2014, dorim să susţinem în continuare educaţia ştiinţifică prin organizarea acestui simpozion în care aducem în discuţie, prin prezentarea unor lucrări de specialitate, importanţa reabilitării medicale în patologia neurologică şi neurochirurgicală. Promovăm astfel o serie de metode terapeutice actuale, moderne şi eficiente, privind reabilitarea neurologică în patologia neurologică şi neurochirurgicală, expresie a unei colaborări multidisciplinare în beneficiul direct al pacienţilor”, a declarat şeful Secţiei Clinice Neurochirurgie a SCJU Sibiu.
Util pentru specialiști
La conferinţă participă medici primari, specialişti. medici de familie, rezidenţi, studenţi şi asistenţi medicali din Sibiu, Alba, Iaşi, Cluj şi Oradea. Lucrările sunt împărţite pe două secţiuni – neurologie/neurochirurgie, respectiv reabilitare şi reprezintă o oportunitate pentru medicii specialişti şi rezidenţi din cadrul specialităţilor participante, precum şi pentru kinetoterapeuţi de a selecta elemente aplicabile în activitatea lor curentă. Simpozionul este prezidat de către prof. univ. dr. Alexandru Vladimir Ciurea, profesor de neurochirurgie la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti, împreună cu conf.univ.dr. Florina Popa, medic şef al Secţiei Clinice Reabilitare Medicală I a SCJU Sibiu.
„Promovăm o serie de metode terapeutice actuale, moderne şi eficiente, privind reabilitarea neurologică în patologia neurologică şi neurochirurgicală, expresie a unei colaborări multidisciplinare în beneficiul direct al pacienţilor.“