9 obiceiuri matinale care te vor face mai fericit

A începe ziua într-o notă bună poate face o diferență enormă. Psihologia sugerează că unele obiceiuri simple de dimineață vă pot crește nivelul de fericire, notează, conform Adevărul, thevessel.io. 

FOTO: pexels.com

Potrivit psihologilor, modul în care vă începeți ziua poate avea un impact semnificativ asupra stării de spirit și a productivității.

Există de fapt 9 obiceiuri matinale, susținute de psihologie, care pot contribui la fericirea ta, iar acestea sunt mai simple decât crezi.

1. Exprimarea recunoștinței

Recunoștința, oricât de simplă ar părea, poate avea un impact masiv asupra stării tale de spirit.

Psihologia a demonstrat în mod constant efectele pozitive ale exprimării recunoștinței. Aceasta nu te face doar să te simți bine pe moment, ci îți mută atenția de la ceea ce este greșit în viața ta la ceea ce merge bine.

Să-ți începi ziua recunoscând tot ce este bun în viața ta dă un ton pozitiv pentru restul zilei. Este ca o doză zilnică de pozitivitate care îți sporește fericirea.

Așadar, renunță la starea de amețeală de dimineață și începe-ți ziua enumerând lucrurile pentru care ești recunoscător. Poate fi orice – de la căldura patului tău la mirosul cafelei de dimineață.

2. Un mic dejun sănătos

Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei.

Mâncatul unui mic dejun sănătos nu numai că îți alimentează corpul, ci și mintea. Acesta dă tonul pentru restul zilei.

Numeroase rezultate ale cercetărilor evidențiază rezultatele pozitive pentru sănătate asociate cu micul dejun. S-a dovedit că un mic dejun sănătos îmbunătățește nivelul de energie și de concentrare.

De asemenea, contribuie la o mai bună gestionare a greutății, precum și la scăderea riscului de a dezvolta diabet de tip 2 și boli de inimă.

Acest simplu act de planificare nu numai că reduce stresul, dar sporește și productivitatea. În plus, îți oferă o foaie de parcurs clară a zilei, eliminând surprizele inutile și graba de ultim moment.

5. Trăiește momentul și fii prezent

În agitația vieții, uităm adesea să trăim momentul. Aici intervine conștientizarea.

Conștientizarea înseamnă pur și simplu să fii atent la momentul prezent, fără a judeca. Este vorba despre a aprecia locul în care te afli și ceea ce faci, în loc să fii mereu concentrat pe ceea ce urmează.

CONTINUĂ

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Descoperă mai multe la Ziarul Mesagerul de Sibiu

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura