Compania Continental, împreună cu Colegiul Tehnic “Independența” Sibiu, a înființat clasa Continental în sistemul de învățământ profesional dual. Clasa Continental va avea 33 de elevi în anul școlar 2018-2019. În cei trei ani de cursuri, elevii vor primi o bursă lunară de 500 de lei, transport și cazare.
“Suntem încântați că am avut o rată de răspuns așa mare, mai ales că ni s-a spus că este aproape imposibil sa acoperim 25 de locuri, câte ne-am propus să avem inițial. Am investit foarte mult in partea de promovare în așa fel încât mesajul nostru să ajungă în tot județul Sibiu: am abordat peste 80 de școli și am avut o campanie puternică în online dar și în offline și astfel am reușit să ne facem cunoscut mesajul. Ne-am dat seama că problema nu este lipsa interesului ci pur și simplu, părinții și elevi nu cunoșteau această opțiune și beneficiile pe care ea le aduce. În final, au fost 46 de elevi care au dorit să vină la clasa Continental, în condițiile în care anul trecut doar 4 elevi au fost interesați de această formă de învățământ. Dintre aceștia i-am ales pe cei mai buni 33 – primii în ordinea mediilor de admitere. Vom continua și în anii următori să consolidăm acest tip de învățământ și să creștem numărul elevilor înscriși în clasele Continental. Le mulțumim elevilor și părinților pentru încrederea în clasa Continental”, a declarat Lăcrămioara Dărăban, directorul de resurse umane al Continental Sibiu.
Cei 33 de elevi au semnat deja contractele, în cadrul unei ceremonii care a avut loc în data de 4 iulie.
„Anul acesta am observat un interes deosebit pentru sistemul dual și pentru Colegiul Tehnic “Independența” în general. Comparativ cu anul trecut, numărul înscrișilor aproape s-a dublat, ajungând de la 59 la 108 înscriși la învățământul profesional și învățământul în sistem dual. Lucrul acesta nu poate decât să ne bucure și cu siguranță campania intensă derulată de partenerul nostru Continental a ajutat la obținerea acestor rezultate. Ca imagine de ansamblu, pentru învățământul în sistem dual, în afară de Clasa Continental (46 de aplicații), 13 elevi au aplicat pentru specializările Sculer matrițer, Operator la mașini cu comandă numerică și Electromecanic utilaje și instalații industriale, pentru 54 de locuri disponibile. Pentru învățământul profesional au aplicat 5 candidați pentru Tinichigiu – Vopsitor auto și 44 pentru Mecanic auto.” a spus Mirela Hanea, directorul Colegiului Tehnic “Independența” Sibiu.
Timp de trei ani, elevii vor învăța bazele electronicii și electromecanicii și vor aplica noțiunile studiate în sectorul producției componentelor electronice pentru industria auto.
În ceea ce privește pachetul de beneficii, acesta include o bursă lunară de 500 de lei: 200 de lei din partea statului și 300 de lei din partea companiei, o bursă de merit care se acordă în funcție de rezultatele școlare și implicarea în activitățile practice, transport și cazare gratuite pentru elevi în căminul Colegiului Tehnic “Independența”, masa gratuită în cantina Continental în perioadele de practică în companie și precontract de angajare la Continental oferit imediat după afișarea rezultatelor.
În funcție de rezultatele școlare și competențele dobândite pe parcursul perioadei practice, absolvenții vor putea fi angajați în poziția de operator linie producție sau tehnician electromecanic, cu susținerea continuării calificării prin intermediul cursului de electromecanic din cadrul Academiei Tehnice Continental și/sau a continuării studiilor la liceul, forma de învățământ seral.
„La fel ca toate orașele dezvoltate economic, Sibiul se confruntă cu lipsa forței de muncă. De aceea Primăria Sibiu a înțeles să dezvolte sistemul de învățământ dual ca un mod de a atenua această problemă, punând la dispoziție spațiile liceelor tehnice pentru instruirea tinerilor și investind constant în modernizarea și dotarea spațiilor. Firma Continental s-a implicat consistent și consecvent în promovarea acestui tip de învățământ, trecând astfel de la simpla constatare a situației, la atitudinea proactivă de a genera soluții. Felicitări, Continental, pentru o acțiune de succes și pentru modul pragmatic de abordare a problemei!”, a spus Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.
Continental Sibiu a investit peste 320 de milioane de euro din 2003 până în prezent. La Sibiu sunt produse anual în jur de 33 de milioane de unități electronice de control. Unele dintre produsele dezvoltate, testate și produse în Sibiu sunt sistemele inteligente de frânare, sisteme de asistare la condus sau pedala de accelerație care limitează viteza în cazul detectării unui obstacol.
Continental dezvoltă tehnologii și servicii inovatoare pentru mobilitatea sustenabilă și interconectată a oamenilor şi a bunurilor acestora. Compania cu profil tehnologic fondată în 1871 oferă soluții sigure, eficiente și accesibile pentru autovehicule, mașini, trafic și transport. Continental a realizat în 2017 o cifră de afaceri de 44 miliarde de euro și are în prezent peste 235.000 de angajați în 61 de țări.