Toamna la Sibiu începe cu festivalul „25 de ore de teatru non-stop”.
Maratonul teatral „25 de ore de teatru non-stop” se va desfășura în perioada 9-10 septembrie. Pe parcursul a 25 de ore, vor avea loc 31 de evenimente, dintre cele mai diverse, în 12 spații de joc, urmând ca începând de luni, 11 septembrie, să fie prezentat, timp de încă cinci zile, câte un spectacol în fiecare seară.
Unul dintre highlight-urile ediției este „Sunt eu, Annabel“, un spectacol cu păpuși în mărime naturală, creat de Lightwave Theatre Company, pe baza unui text semnat de poetul Iulian Tănase. Revenind în casa în care a copilărit, Annabel, protagonista poveștii, își descoperă jurnalul pe care l-a ținut din copilărie și până în adolescență, prilej cu care evenimentele din trecut revin, învăluite de farmecul și inocența specifică vârstei. Universul adulților este transfigurat de forța imaginației unei fetițe, care vede lumea încărcată de poezie și mister. Atmosfera cu totul și cu totul specială a spectacolului va fi potențată de timpul și spațiul reprezentației de la Sibiu, programată pe 9 septembrie, la ora 23:30, în Hala UNIMAT.
Cu spectacolul de teatru educativ „Povestea unui pătrat“ (programat pe data de 10 septembrie, de la ora 12:00, în Grădina BIS Teatru), figurile geometrice prind viață în mâinile actriței Ioana Butu. Ele vorbesc, cântă, se joacă, oferind o mostră de matematică distractivă celor mai mici dintre spectatori. Ideală pentru copiii cu vârste între 5 și 8 ani, această incursiune în tainele unei discipline aride în aparență, se transformă într-un prilej de a da frâu liber imaginației și umorului.
BIS Teatru întâmpină publicul cu premiera oficială a spectacolului „Trenul cu 2 locomotive”, pe versuri de Iustin Panța. „Având o structură aparte, la frontiera dintre genuri, prozo-poemele lui Iustin Panța sunt marcate de o anume elegie a gesturilor, a senzațiilor, a evenimentelor, sau a lucrurilor ce străfulgerează memoria. Personajele au doar o existență lăuntrică, depinzând de conștiința care le imaginează. Multiplicarea vocilor, viziunea fragmentară asupra cotidianului, ambiguitatea stărilor de spirit, sunt valorificate de Claudiu Fălămaș într-un performance cu mare forță de sugestie“, se arată într-un comunicat al organizatorilor.