18 februarie, ziua în care se sărbătorește vinul. Ce beneficii are pentru sănătate?

18 februarie este ziua în care se sărbătorește consumul de vin și beneficiile pentru sănătate. Totodată, este și ziua fostei planete Pluto.

Fără îndoială, această zi este un punct culminant în calendar. Cu toate acestea, scopul său nu este acela de a determina milioane de oameni să se clatine prin baruri după ce au băut prea mult.

Vinul ar trebui să fie savurat în mod responsabil în această zi mai mult decât în oricare alta, notează Monitorul de Cluj.

Ziua consumului de vin

Acest eveniment anual este un prilej de a reflecta asupra numeroaselor beneficii ale vinului, precum şi asupra rolului pe care acesta l-a jucat în istoria omenirii şi în societate. Aspectele sociale sunt deosebit de pertinente în această zi, de care ar trebui să ne bucurăm alături de prieteni şi familie.

Istoria vinului în sine datează de peste 8.000 de ani, de la viticultorii din regiunea eurasiatică care astăzi este Georgia. Această băutură alcoolică joacă de atunci un rol important în societate şi este consumată în toate cele patru colţuri ale lumii. Iranienii, italienii şi europenii din Balcani au cu toţii o istorie bogată a producţiei de vin care datează din cele mai vechi timpuri, în timp ce China a creat băuturi alcoolice foarte asemănătoare încă din anul 7.000 î.Hr..

În prezent, strugurii pentru fermentarea vinului sunt cultivaţi pe aproape 20 de milioane de acri din suprafaţa pământului, potrivit site-ului daysoftheyear.com. Există literalmente mii de mărci şi varietăţi de vinuri roşii, vinuri albe, vinuri spumante şi vinuri rose, în timp ce hidromelul, vinul de fructe şi vinul de desert sunt disponibile cu uşurinţă pentru milioane de oameni. În plus, experienţa de a savura vinul este strâns legată de istoria omenirii. De exemplu, ciocnirea paharelor pentru a spune „sănătate” datează încă de pe vremea vechilor romani.

Ziua consumului de vin (#DrinkWineDay) este un eveniment mult mai contemporan, ajuns acum în al doilea deceniu. Ea oferă un moment special în care milioane de oameni pot ridica un pahar în cinstea beneficiilor pe care le aduce, cum ar fi reducerea riscului unor boli de ficat, a diabetului de tip II, a accidentului vascular cerebral, a unor tipuri de cancer, în afară de simpla plăcere de a-l savura alături de cineva drag, mulţumindu-i pe zei, sau cel puţin pe Dionisos (Bacchus în mitologia romană), zeul veseliei, al vinului, al teatrului şi al extazului.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*