11 spectacole, 99 de persoane si 8 regizori intr-un maraton teatral studentesc

Press Con. Microstagiunea ULBS (2)  Universitatea Lucian Blaga din Sibiu anunță deschiderea microstagiunii „Studenții sibieni cuceresc orașul” care se desfășoară în perioada 5-11 octombrie 2015.Iubitorii de teatru din Sibiu sunt invitați să vizioneze 11 spectacole – producții ale Departamentului de Artă Teatrală – realizate de 8 regizori, în care nu mai puțin de 99 de personaje își vor spune poveștile prin munca și talentul a 34 de studenți.

„Acest festival-microstagiune face parte din strategia universității noastre de promovare a tinerilor ce se disting prin excelența activităților depuse în domeniul artelor spectacolului. Este totodată un excelent prilej de promovare a întregii universități prin aceste produse artistice care au fost realizate în cadrul programelor de licență și masterat de la Departamentul de Artă Teatrală”, spune prof.univ.dr.ing. Ioan Bondrea, rectorul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu

Proiectul „Studenții sibieni cuceresc orașul” dă șansa publicului sibian de a cunoaște tinerele generații de studenți și absolvenți actori, teatrologi și manageri culturali. Spectatorii pot viziona reprezentațiile studenților actori într-un maraton teatral de șase zile, pe scenele Teatrului Național „Radu Stanca”, Sălii Studio a Casei de Cultură a Sindicatelor, Teatrului pentru Copii și Tineret Gong și a Studioului de Teatru CAVAS, cu spectacole reprezentative ale Departamentului de Artă Teatrală din Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu.Press Con. Microstagiunea ULBS (7)

„Microstagiunea care începe acum reprezintă o șansă extraordinară a studenților școlii de teatru din Sibiu de a participa la un maraton în care, de-a lungul a 11 spectacole, se vor prezenta în fața publicului local și regional. De asemnea este și o șansă a studenților la management cultural de a aplica practic ceea ce învață teoretic la cursuri”, declară prof.univ.dr. Ion M. Tomuș, directorul Departamentului de Artă Teatrală.

Spectacolele din program au fost selectate și au câștigat premii la festivaluri internaționale de prestigiu.Trei premii vor fi oferite în cadrul microstagiunii pentru cel mai bun spectacol (500 lei), pentru cea mai bună actriță și pentru cel mai bun actor (câte 300 lei).

Primul punct din programul microstagiunii a fost inaugurarea unei expoziții de fotografie intitulată „Tinerii Artiști în Imagini” care surprinde în 90 de clișee momente din spectacolele ultimilor ani realizate în studioul de teatru CAVAS. Expoziția a fost realizată după vizionarea a mii de fotografii din arhiva Departamentului de Artă Teatrală, iar imaginile vor fi schimbate periodic.

Intrarea la toate spectacolele este liberă, pe bază de rezervări prealabile la numărul de telefon 0755380979, iar detalii despre program pot fi găsite pe pagina de Facebook: Artă Teatrală Sibiu. Acest proiect este cofinanțat Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Culturală cu suma de 60.000 de lei.

Radu Nechit, coordonator PR,
Departamentul de Artă Teatrală, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu

PROGRAM Press Con. Microstagiunea ULBS (15)
STUDENȚII SIBIENI CUCERESC ORAȘUL
– Microstagiunea Școlii de teatru sibiene –

5 octombrie
14:00 – vernisajul expoziției foto Tinerii Artiști în Imagini și conferința de presă de deschidere a microstagiunii – foierul Facultății de Litere și Arte și Studioul de Teatru CAVAS

6 octombrie
17:00 – Antisocial, un spectacol de Bogdan Georgescu – Sala Studio din Casa de Cultură a Sindicatelor (1h)
20:00 – Omul cel bun din Sîciuan, regia Anca Bradu – Studioul de Teatru CAVAS (2h)

7 octombrie
18:00 – Culorile muzicii, regia Veronica și Cătălin Pătru – Teatrul pentru Copii și Tineret Gong – Sala Etaj (1h)
21:00 – Kathie și hipopotamul, regia Larisa Nuțescu – Studioul de Teatru CAVAS (1h 30 min.)

8 octombrie
17:00 – Jubileul, regia Veronica Pătru; asistenți regie Cătălin Pătru și Ana Mujat – Teatrul pentru Copii și Tineret Gong – Sala Etaj (1h 30 min.)
19:00 – Zbang – A Musical ABBA Fantasy, un spctacol de Șerban Puiu – Teatrul Național „Radu Stanca” (1h 45 min.)

9 octombrie
16:30 – Cutia de carton, un spectacol de Șerban Puiu – Teatrul pentru Copii și Tineret Gong – Sala Etaj (1h 30 min.)
22:00 – Coro Nero, regia Veronica și Cătălin Pătru – Studioul de Teatru CAVAS (1h)

10 octombrie
16:00 – Să nu mă părăsești, regia Mădălina Timofte – Studioul de Teatru CAVAS (1 h 40 min)

11 octombrie
17:00 – Gustul mierii, regia Veronica și Cătălin Pătru – Sala Studio din Casa de Cultură a Sindicatelor (1h 30 min.)
19:00 – Romeo și Julieta, regia Bogdan Sărătean și Festivitatea de Închidere și de Decernare a Premiilor, Teatrul Național ”Radu Stanca” (1h 50 min.)

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Descoperă mai multe la Ziarul Mesagerul de Sibiu

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura