Școala Gimnazială nr.13 Sibiu, gazdă a proiectului Comenius

,,Travelling ted’s European Discoveries – The T.E.D.Project”
Școala Gimnazială nr.13 Sibiu, cu sprijinul ANPCDEFP (Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale), prin Programul Sectorial Comenius, componentă a Programului de Învațare pe Tot Parcursul Vieții, beneficiază de finanțare pentru un proiect școlar multilateral , care se desfășoară pe parcursul a doi ani, 2013-2015.
In perioada 16-20 mai 2015 Școala Gimnazială nr. 13 Sibiu este gazda reuniunii finale de proiect Comenius ,,Travelling ted’s European Discoveries – The T.E.D.Project”, reuniune la care participă 23 de profesori din școlile partenere: Danemarca, Finlanda, Ungaria, Irlanda, Italia și Portugalia, precum și un număr de zece elevi din Eger, Ungaria.
Obiectivele abordate de proiect vizează:
– educația interculturală (promovarea conștientizării importanței diversității culturale și lingvistice în Europa, precum și de necesitatea combaterii rasismului, prejudecăților, xenofobiei și a intoleranței etnice)
– învățarea despre țările europene (diversitatea culturală și lingvistică) – predarea și învățarea limbilor străine (integrarea elevilor cu nevoi speciale, egalitatea între sexe)
– educația pentru sănătate
– formarea și dezvoltarea abilităților de folosire a instrumentelor TIC .

Emblema proiectului este ursulețul Teddy, care, de-a lungul celor doi ani de proiect a călătorit prin fiecare țară, aducând cu el, prin intermediul jurnalului, elementele specifice de limbă, cultură, civilizație.
La Sibiu, Ursulețul Teddy va participa la activitățile educative în cadrul Școlii Gimnaziale nr.13 , iar marți, 19 mai 2015 va avea loc festivitatea care marchează finalul proiectului, la Teatrul Gong, acolo unde prin muzică, dramatizări și proiecții, va fi prezentat periplul ursulețului prin cele șapte țări partenere.
Organizatorii au pregătit și un program cultural, din care nu lipsesc: vizitarea Muzeului Tradițional Astra, turul orașului Sibiu, vizitarea castelului Bran, Cetății Râșnov, orașului Brașov etc.
Considerăm că, prin prin participarea la acest proiect, am reușit să îmbunătățim educația interculturală la nivelul școlii noastre, precum și o serie de competențe privind educația pentru dezvoltare durabilă și pentru diversitate.

Director Școala Gimnazială nr.13 Sibiu – prof. Mitru Ioan Remus
coordonator proiect – prof.Sârbu Diana,

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*