Agenția pentru Protecția Mediului Sibiu, în calitate de promotor al proiectului “Calea verde spre dezvoltare durabilă”, anunță organizarea primei instruiri în domeniul adaptării la schimbările climatice, în perioada 27 – 29 aprilie 2015, în localitatea Tg. Mureș, Hotel Business, B-dul 1 Decembrie 1918, nr. 250.
Instruirea are ca temă sectoarele vulnerabile la schimbările climatice: ”Resurse de apă”, ”Sănătate publică” și ”Asigurări” și este organizată de Agenţia pentru Protecţia Mediului Sibiu în colaborare cu partenerul norvegian al proiectului Asociaţia Norvegiană a Autorităţilor Locale şi Regionale – KS, partenerii români ai proiectului Primăria Municipiului Sibiu, Primăria Municipiului Brașov, Primăria Municipiului Tg. Mureș, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Administrația Națională de Meteorologie București, dar și cu sprijinul Institutului Norvegian de Cercetare Vestlandsforskning și Direcția Norvegiană pentru Protecție Civilă – DSB.
La eveniment sunt invitați să participe reprezentanți ai grupurilor țintă, autorități publice locale din cele trei municipii Sibiu, Tg. Mureș, Brașov, societatea civilă, agenți economici.
Participanții la această instruire, vor contribui la realizarea strategiilor și planurilor locale de acțiune de adaptare la schimbările climatice în cele trei municipii Sibiu, Tg. Mureș și Brașov, acestea reprezentând unul din obiectivele specifice ale proiectului.
Contact: ofițer proiect comunicare Melinda Dragomir, telefon:+40740542008, email: melinda.dragomir@apmsb.anpm.ro
INFORMAȚII SUPLIMENTARE:
Agenția pentru Protecția Mediului Sibiu este o instituție publică guvernamentală sub jurisdicția Ministerului Mediului Apelor și Pădurilor, un serviciu public deconcentrat, finanțat de la bugetul de stat.
Proiectul ”Calea Verde spre Dezvoltare Durabilă” în valoare totală de 4.546.115 este finanțat în cadrul Programului RO07 Adaptare la schimbări climatice, prin fonduri donate de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2009 – 2014, cu o sumă nerambursabilă în valoare de 3.822.997,51 euro, la care se adaugă cofinanțarea și cheltuielile neeligibile asigurate de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor. Proiectul se derulează în perioada ianuarie 2015 – aprilie 2016. Obiectivul general al proiectului constă în reducerea vulnerabilității umane și a ecosistemului la schimbări climatice și urmărește elaborarea unui set de bune practici privind adaptarea la schimbări climatice.