Proiectul Asociației Tășuleasa Social de a planta o pădure de nuci în Târnăvioara, cu sprijinul Raiffeisen Bank și a Primăriei Copșa Mică, a fost finalizat cu succes. „Copşa Mică este de astăzi mai bogată cu 10 ha de nuci“, a transmis Primăria Copșa Mică.
„Copşa Mică este de astăzi mai bogată cu 10 ha de nuci. Mulţumesc voluntarilor care au adus această bogaţie oraşului nostru. Au participat 80 de voluntari din oraş, cei mai multi din corpul de pompieri voluntari şi încă 500 de voluntari din toată ţara. Dacă anul acesta era unul electoral, cu siguranţă prezenţa voluntarilor era mult mai mare. Mulţumesc lui Alin Uşeriu pentru idee, mulţumesc Raiffeisen Bank pentru finanţare şi tuturor pentru munca depusă. Zestrea oraşului nostru este de astăzi mai mare cu 10 milioane €!“, a transmis Primăria Copșa Mică.
„Ieri am plantat și al 5.000-lea nuc, care odată pus în pământ, a încheiat acțiunea noastră de la Copșa Mică. Ne-am strâns o echipă de oameni entuziasmați, pe care nu i-a speriat nici cerul încărcat de nori, nici ploaia măruntă, nici noroiul și în niciun caz, nici săpatul și plantatul. Unul pentru toți și toți pentru nuc. Ați fost extraordinari cu toții!
Mulțumim din nou partenerului nostru strategic, Raiffeisen Bank, gazdelor noastre Primaria Copsa Mica, @Nucifere Regia pentru cei mai mândri puieți pe care i-am plantat vreodată, Ocolului Silvic Mediaș, prietenilor noștri din toate părțile, care s-au mobilizat exemplar pentru a participa la această acțiune, tuturor oamenilor veniți de peste tot din țară, de la Iași, Sibiu, Cluj etc, voluntarilor Tasuleasa Social, elevilor și profesorilor cărora li se pare că pădurea e o lecție importantă, oamenilor comunității VT, localnicilor etc.
Vă mulțumim tuturor pentru o treabă extraordinară!“, a transmis Asociația Tășuleasa Social.
Proiectul Via Transilvanica „Goes Nuts!“ a fost inițiat de Asociația Tășuleasa Social și sprijinit de Raiffeisen Bank și Primăria Copșa Mică. Cu ajutorul a aproape 300 de voluntari, în perioada 18-20 noiembrie, pe o suprafață de 10 ha din Târnăvioara, Copșa Mică, au fost plantați 5.000 de puieți de nuc. „O pădure de nuci este o pădure utilitară. Dar este și una dintre cele mai faine perspective pentru ceva ce am putea noi face. A fost nevoie de trei parteneri. Unul e drumul care uneste, cel care ne duce în locuri, altul este partenerul nostru de drum și de lungă distanță: Raiffeisen Bank și celălalt este Primaria Copșa Mica, împreună cu care vom planta prima noastră pădure de nuci, pe Via Transilvanica. (…) Este vorba de o comunitate de pe Via Transilvanica, un oraș care până în 2007 era considerat cel mai poluat din Europa, care este acum una dintre cele peste 400 de comunități prin care Via Transilvanica trece până acum. Vom planta 5.000 de nuci, așa cum am visat, pe o suprafață de zece hectare (…)“, transmitea Asociația Tășuleasa Social în debutul acțiunii.