Activitatea de formare a continuat pentru cadrele didactice participante la cursurile de pregătire pentru examenul de definitivare în învățământ, la cursurile din cadrul proiectelor CRED – Curriculum relevant, educație deschisă pentru toți (beneficiar – Ministerul Educației) și EDICA – Educație-Dezvoltare Instituțională-Capacitate Administrativă (beneficiar – CCD Sibiu).
La sfârșitul lunii iulie s-a încheiat a opta serie de curs pentru 180 de cadre didactice participante la cursurile organizate în cadrul proiectului CRED – Curriculum relevant, educație deschisă pentru toți.
În parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Sibiu au fost organizate stagii de formare și ateliere online pentru pregătirea debutanților în vederea susținerii examenului de definitivare în învățământ. La aceste activități au participat 60 de cadre didactice din învățământul preșcolar, primar, cadre didactice înscrise la disciplinele Limba și literatura română, Educație fizică și sport.
La Biblioteca CCD au fost organizate expoziția tematică „Cărți de luat în vacanță” și expoziția omagială „Scriitorul lunii august: Marin Preda”.
În perioada 19 iulie – 6 august 2021, două grupe de elevi cu vârste între 6 și 10 ani au participat la atelierele de dezvoltare personală din cadrul proiectului Cu API în vacanță prin lumea emoțiilor!, proiect organizat de Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Sibiu în colaborare cu Casa Corpului Didactic Sibiu.
Proiecte
Proiectul ”EDICA – Educație-Dezvoltare Instituțională-Capacitate Administrativă” – POCU/73/6/6/106522
Activitățile de formare au continuat pentru două grupe de cursanți, în cadrul celor două cursuri-cheie, Abordarea interdisciplinară a conținuturilor curriculare în învățământul preuniversitar și Diminuarea riscului de absenteism și de părăsire timpurie a școlii.
Tot în luna iulie, echipa de formatori a pregătit materialele suport și s-a realizat o planificare a grupelor de formare pe timpul vacanței școlare pentru cursul nou introdus în cadrul proiectului, curs care să pregătească profesorii pentru activitatea didactică online: Eficientizarea activității didactice utilizând instrumente online.
Pe parcursul lunii august sunt programate 6 stagii de formare la care vor participa 170 de cadre didactice din județele Sibiu, Cluj și Bistrița Năsăud.
În continuarea activităților de formare, s-au derulat și activitățile prin care se vizează exersarea competențelor dobândite în timpul formării. După anunțarea câștigătorilor primei ediții a concursului EDICA și a proiectelor câștigătoare în cadrul Competiției de acordare de subvenții – sprijin pentru practică în școli, în această perioadă s-a desfășurat cea de-a doua ediție a concursului EDICA, cu tema „Bune practici în educație cu accent pe predarea interdisciplinară și metodele de combatere a absenteismului – aplicații în învățarea față în față sau online la nivelul disciplinei ……” pentru cadrele didactice din proiect.
În cadrul activității de promovare a rețelei EDICA, au fost organizate două evenimente online, cu tema „Școală-Familie-Comunitate: un parteneriat pentru educație” și „Consiliere educațională”.
Camelia Vancu, profesor metodist CCD Sibiu